Les estacions d'esquí tanquen una campanya de Nadal «positiva» tot i la falta de nevades

L'ocupació turística a totes les demarcacions s'ha concentrat per Cap d'Any, en contrast amb un Nadal fluix

Redacció
08 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:33h
Esquiadors a la Molina
Esquiadors a la Molina | La Molina

Els operadors i establiments turístics de Catalunya tanquen la campanya de Nadal amb un balanç, en general, positiu. Els establiments hotelers de tot el país s'han omplert per Cap d'Any, encara que la resta de dies han estat més fluixos. També les estacions d'esquí han tingut bones xifres, tot i la falta de nevades.

Les estacions d'esquí del Pirineu tanquen una campanya de Nadal positiva malgrat la falta de nevades. Els complexos han venut uns 220.000 forfets, per sobre de les previsions. L'ocupació ha quedat més frenada, excepte per Cap d'Any, quan va arribar al 95%.

A les estacions d'esquí, tot i que ja era de preveure, alguns hotels de la zona han arribat a fregar el ple absolut. Les nevades de principi de temporada han estat un incentiu per els amants de l'esquí, i de fet, moltes de les reserves ja estaven fetes des del passat pont llarg.

El director general de Masella, Xavier Nolla, reconeix que estan contents i que aquesta temporada "està sent molt millor que l'anterior". Nolla vincula aquestes bones xifres a la gran oferta pel que fa a quilòmetres esquiables. Entre La Molina i Masella (Alp 2500) s'ha arribat als 109 quilòmetres, i amb pràcticament totes les pistes obertes. "Això ha atret molta gent que tenia ganes d'esquí", ha conclòs.