El concurs de pessebres d’Avià creix amb 45 participants

Més de 330 persones participen en la votació

Redacció
08 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:17h

Concurs de pessebres d'Avià Foto: AjAvià


El concurs de pessebres d’Avià ha crescut, enguany, en la seva 44a edició, amb un total de 45 pessebres, dels quals 12 en la categoria de diorama. Això representa, segons l’Ajuntament d’Avià, un increment considerable respecte dels darrers anys. 

El primer classificat de la categoria d’adults ha estat “Mireu l’estel!” de Lluís Vilalta Costa, de Casserres; mentre que en infantil, “Cap a Betlem” d’Esther Altimir d’Avià. El premi en diorames locals ha estat per a Teresa Altimir amb “Campament reial”, i el premi al pessebre obert més de 16 anys, per a “Naixement a la soca” de Vidal Orive, de Manresa. En una categoria inferior, d’11 a 15 anys, els guanyadors han estat els alumnes de 6è de l’Escola d’Avià amb “Carrossa de pinyes”, i de 7 a 10 anys, “Un pessebre de paper” de Maria Carrasco Larrubia, de Gironella. Finalment, el pessebre obert de fins a 6 anys se l’ha endut Jana Jiménez Sató, de Berga, amb “Nadal al corral”. 

L’entrega de premis l’ha fet la pubilla, l’herau i la dama d’Avià, conjuntament amb l’alcaldessa, Patrocini Canal, i diversos regidors. A més, aquest any també s’han afegit dues noves categories, premiant el pessebre més petit, que ha estat per Ramon Reig Costa, de Berga, sota el títol “Nadal al Berguedà”, i el pessebre amb materials reciclats, que ha estat “Naixement reciclat”, d’Iris Morales Ambrós, de 8 anys i de Gironella. 

Els pessebres han estat exposats a la sala de l’Ateneu durant les festes de Nadal, i un total de 337 persones han participat en la votació. 
 

Pessebre guanyador. Foto: AjAvià