Els Reis d'Orient arriben al Berguedà amb missatges d'amor i solidaritat

L'alcaldessa de Berga recorda que la ciutat ha de ser "d'acollida" cada dia de l'any | Melcior anima a estimar la gent del voltant

05 de gener del 2017
Actualitzat el 07 de gener a les 10:44h
Traca final amb confeti en l'arribada dels Reis d'Orient a Berga
Traca final amb confeti en l'arribada dels Reis d'Orient a Berga | Aida Morales
El fred ha estat intens aquest dijous al Berguedà. No obstant això, res ha frenat que milers de nens i nenes omplissin els carrers durant tota la tarda i vespre, per esperar els Reis d'Orient, en un dels dies més especials de l'any. Aquesta nit, les cases s'omplen de regals, i la il·lusió i la innocència ocupa la majoria de llars. 

Ses Majestats han arribat al Berguedà de diferents maneres. Alguns en cavalls i camells. Altres, com en el cas de Gironella, en barca pel Llobregat, i alguns, com els de Berga, amb grans carrosses espectaculars, envoltats de foc, bombolles i confeti. A la majoria de pobles, els Reis han arribat aquest dijous, tot i que n'hi haurà d'altres, com a Casserres, que hi arribaran aquest divendres. 

A Berga, on la cavalcada ha estat més gran, l'alcaldessa, Montse Venturós, els ha esperat a les portes de l'Ajuntament. Des del balcó, i davant de centenars d'infants, els ha donat les claus de la ciutat, recordant que han de fer cas als pares, tenir present la gent que no ho està passant tant bé i i donar "molta importància a la solidaritat". De fet, Venturós ha volgut tenir unes paraules explícites pels refugiats, que fa unes setmanes van arribar a Berga: "Cal fer que Berga sigui una ciutat d'acollida ara, i cada dia de l'any". 

A continuació, el rei Melcior els ha preguntat: "Heu fet bondat?". I els ha animat a estimar-se entre ells, a estimar les seves famílies i amics, i els ha instat a tancar els ulls, demanar un desig i abraçar-se amb la persona que, en aquest moment, tenien al costat. 
 

La comitiva del Rei Negre a Berga Foto: Aida Morales


"I quin goig que feia Berga", ha continuat el rei Gaspar. Aquesta tarda, ha dit, durant la cavalcada ha vist diversos nens que s'havien portat bé, altres que no tant, i algun que no gaire. Per això, els ha demanat que fessin bondat, que no diguin mentides, que creguin els pares i que facin els deures "sense protestar". 

Però el rei que ha vist més nens dolents, com molts s'esperaven, ha estat Baltasar. "Jamalají-jamala-ja", ha ressonat a la plaça. El rei negre, estimat per molts i temut per alguns, ha avisat que, els que no s'hagin portat bé, tindran carbó, i els ha indicat que no només s'han de portar bé uns dies abans, sinó cada dia. 

Aquesta nit, doncs, els Reis Mags de l'Orient passen, casa per casa, a deixar regals i complir desitjos. En algunes, podran saciar la seva gana i set amb torrons, galetes o aigua, mentre que en altres, reposaran durant uns instants tot prenent força per continuar. Sigui com sigui, els Reis ja són aquí, amb les claus de totes llars i un desig irrefrenable de mantenir la màgia.
 

GALERIA DE FOTOS de l'arribada dels Reis d'Orient a Berga

 

El Rei Ros a Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a