Mor Montserrat Perayre, la primera directora de l'Escola Municipal de Música de Berga

La berguedana tenia 87 anys

Redacció
04 de gener del 2017
Actualitzat a les 15:19h
Montserrat Perayre
Montserrat Perayre | Jordi Simon
Montserrat Perayre Abril (Barcelona, 1929) ha mort aquesta nit als 87 anys, segons han confirmat a NacióBerguedà fonts properes. Va ser la primera directora de l'Escola Municipal de Música de Berga (EMMB), transmetent durant tota la seva vida una immensa passió per aquest art, amb el qual va créixer per tradició familiar i va seguir inculcant als seus fills, així com als centenars d'alumnes que ha tingut al llarg de la seva vida. 

Aquesta institució, amb ella al capdavant, va iniciar les classes a l'edifici de la plaça de Sant Joan fa més de 40 anys. Des de llavors, milers d'alumnes de Berga i la comarca han continuat el seu llegat, convertint-lo, finalment, en una escola de referència i Conservatori dels Pirineus. 

Perayre, però, va començar a estudiar música de ben petita, acompanyada de la seva mare, professora de solfeig i piano. Una mica més gran, va entrar al Conservatori Superior de Música de Barcelona, compaginant la seva estada a la gran ciutat amb viatges a Berga, població que ja coneixia, i on finalment es va instal·lar, oferint classes particulars. El pas per dirigir l'Escola de Música va venir-li de la mà de mossèn Armengou, i malgrat que l'inici va ser difícil, aquesta institució va anar creixent amb els anys, amb classes per a nens i adults, fent que, actualment, la música ja sigui part de l'essència berguedana. 
Arxivat a