El Centre Excursionista Montserrat proposa una excursió per a conèixer la Quar

Tindrà lloc el proper diumenge 15 de gener i durarà sis hores

Redacció
02 de gener del 2017
Actualitzat el 04 de gener a la 13:17h
La Quar
La Quar | Flickr
El Centre Excursionista Montserrat de Manresa ha organitzat, per al proper diumenge 15 de gener, una sortida pel municipi de la Quar, situat al Berguedà. Es tractarà d'una ruta circular, de 15 quilòmetres, que recorrerà els indrets històrics d'aquest poble que compta, només, amb 57 habitants. 

El punt de sortida serà des de l'aparcament del supermercat Lidl de Manresa a tres quarts de set del matí. S les vuit, i amb cotxes particulars, els participants arribaran fins a Sant Maurici de la Quar. A partir de llavors començarà la caminada, que seguirà el sender GR-4 fins el santuari de la Quar i el Pla de la Quar. La ruta continuarà fins el coll del Gavatx i des d'allà es baixarà cap al monestir de Sant Pere de la Portella, construït al segle XI i que el 2010 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Un cop allà, s'ascendirà fins el cim del serrat de Sant Isidre (1.117 metres) i es tornarà a baixar fins a Sant Maurici de la Quar per pistes i corriols. L'arribada a Manresa es calcula que serà a les sis de la tarda.

Es tracta d'un itinerari, doncs, que permet descobrir l'extrem meridional del Prepirineu del Berguedà, una zona de mitja muntanya força accidentada i ocupada principalment per extensos boscos de pi roig. 

Per a participar en l'activitat és necessari fer una inscripció prèvia trucant al 938725312 (de dilluns a dijous de les sis de la tarda a les nou del vespre) o enviar un correu a secretaria@centreexcursionistamontserrat.cat.