CDC denuncia que les ordenances de Berga s'hagin de posposar per un funcionament «deficient» de l'Ajuntament

Els convergents consideren que s'han de posar professionals de la gestió al capdavant del consistori

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:32h

CDC Berga Foto: CDC Berga


El grup municipal de CDC Berga ha lamentat aquest divendres a través d'un comunicat que les ordenances fiscals de la ciutat, aprovades en el darrer ple municipal, s'hagin de prorrogar i que, per tant, no s'apliquin les noves del 2017, a causa d'un error en computar els terminis. Un procediment, han indicat, que "no és un cas aïllat" d'aquest ajuntament, que ja suma diverses "deficiències" en el seu funcionament i que "necessita urgentment millorar". 

En aquest cas, han recordat, el "mal funcionament" de l'organització municipal ha portat a que no hi hagi prou temps per completar el procediment per aprovar les ordenances. No obstant això, han lamentat els convergents, l'equip de govern de la CUP ja "acostuma" a realitzar les coses a "darrera hora" com, segons indiquen, s'ha pogut veure en la campanya d'asfaltatge en plena campanya de Nadal per no perdre una subvenció que fa temps que s'havia atorgat, o amb els "nombrosos plens extraordinaris" per aprovar acords "al darrer minut". 

Durant aquest 2016, han afegit des del grup municipal, el consistori també ha tardat "mesos" a completar procediments sancionadors, ha "incomplert" les mocions aprovades al ple municipal o ha descobert incidències relacionades amb els serveis municipals a través de la premsa, com ha estat el cas que actualment està als tribunals per un presumpta agressió a una dona per part de la Policia Local.

Per tot això, des de CDC consideren que la "millora" passa per posar professionals de la gestió pública al capdavant de l'organització, que ajudin a gestionar integralment aquesta institució: "Algú es pot imaginar una empresa de l'envergadura del nostre ajuntament funcionant sense gestors professionals ni sistemes de gestió? Doncs un ajuntament encara ho necessita més, perquè és molt més complex que no pas una empresa".
Arxivat a