Més de 80 empreses berguedanes realitzen projectes d'exportació

L'ACEB i Pirineu Global pretenen continuar les activitats realitzades durant l'any de cara al 2017

Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:18h

Un dels cafès internacionals Foto: ACEB


Més de 80 empreses del Berguedà han conegut, durant aquest 2016, diversos aspectes de l'exportació i la importació de productes i serveis a través d'activitats, sessions i visites, en el marc del Club Export Pirineu Global. Aquestes s'han vehiculat a través de jornades tècniques sobre el comerç internacional com les duanes o la legislació europea, així com visites empresarials a altres estats. 

Segons el president de l'ACEB, Josep Fígols, aquests intercanvis entre empreses "han estat ben valorats", sobretot, per establir nous vincles entre empreses. De cara al 2017, ha afegit, la voluntat és continuar amb les visites d'intercanvi i les accions per motivar les societats a l'exportació i la internacionalització. 

Les activitats amb més acceptació per part de les empreses han estat els cafès internacionals, d'una hora de durada, on una persona experta ha explicat diferents aspectes de l'engranatge de la compra-venda exterior. En l'últim, la cap de gestió de les oficines exteriors i projectes internacionals d'ACCIÓ, Gemma Tasias, va parlar de les diferències entre països àrabs, orientals i occidentals, i com influeixen les cultures i les diferents maneres de treballar en l'èxit o el fracàs dels negocis internacionals. 
 

Una de les xerrades a l'ACEB Foto: ACEB