Casserres torna a quedar-se sense metge durant les festes de Nadal

CiU denuncia la situació i afirma que els casserrencs se senten "maltractadíssims" per la "desatenció mèdica"

29 de desembre del 2016
Consultori mèdic de Casserres
Consultori mèdic de Casserres | NacióBerguedà
Casserres s'ha tornat a quedar sense metge durant aquestes festes, després que aquest passat estiu es produís una situació molt similar al municipi. Així ho ha denunciat el grup municipal de CiU en declaracions a NacióBerguedà, tot lamentant que sempre hagi de ser Casserres, i cap altre municipi, qui pateix les conseqüències de la manca de servei. 

Segons ha explicat el portaveu del grup, Jordi Selga, aquesta setmana no hi ha hagut metge "cap dia" i, la setmana passada, ha concretat, només dimecres. Per la resta, es deriven totes les atencions al CAP de Puig-reig, d'on penja el dispensari de Casserres, i en casos, s'atenen les urgències per telèfon. "Això no pot ser", ha lamentat, ja que és una "desatenció sanitària total" que portarà a "algun ensurt greu". 

Selga ha recordat que, a Casserres, bona part de la població és envellida, i la majoria d'aquesta no pot desplaçar-se a Puig-reig sense ajuda o col·laboració d'un amic o familiar. Respecte d'això, durant l'estiu ja es va realitzar una recollida de signatures, en què un total de 510 persones van firmar perquè el poble no es tornés a quedar-se sense metge i servei de correus. El mes d'agost, això es va poder solucionar amb uns serveis mínims, tot i que el grup de CiU considera que aquesta no és la solució. 

Ara per ara, ha explicat, al dispensari mèdic hi ha el personal administratiu i l'infermer, tot i que no el metge. "Exigim per enèsima vegada que es busqui una solució", ha etzibat, tot indicant que, respecte d'aquest servei, la població de Casserres i de bona part dels municipis de la zona o colònies dependents se senten "maltractadíssims". 

Segons Selga, són "conscients" de la manca de recursos en sanitat, però no poden ser sempre els de Casserres, els que es queden sense metge: "Sabem que l'estructura muntada en sanitat és molt complexa, però s'han d'intentar buscar solucions per als nostres malalts".