Lluís Vall: «Per fer el Cap d'Any a Gironella s'han alineat tots els astres»

Lluís Vall explica que l'Ajuntament de Gironella ha volgut omplir el "buit d'oci" que hi havia a la comarca per Cap d'Any | El regidor explica tots els detalls de la nit, amb raïm, cava i cotilló gratuït en el moment de les campanades

29 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:59h
El regidor de Gironella Lluís Vall, després de l'entrevista.
El regidor de Gironella Lluís Vall, després de l'entrevista. | Aida Morales
Les campanades de Cap d’Any de Gironella passaran a la història de la comarca per ser, segurament, les més mediàtiques que mai hi ha hagut. Això serà gràcies a la col·laboració conjunta entre l’Ajuntament de Gironella i la Xarxa de Televisions Locals, que emetrà en directe aquest esdeveniment, en una connexió arreu del país que s’allargarà unes tres hores. Durant aquestes, des de les 23.30 del vespre, el consistori espera aplegar un gran nombre de gent, tant a la plaça de la Vila, com al Local del Blat. Per això, s’ha posat en marxa un dispositiu especial de seguretat, ha explicat el regidor de Festes, Lluís Vall, i tot allò necessari perquè hi hagi raïm, cava, cotilló i festa per a tothom. 

- Les campanades seran a la mitjanit, però des de l’Ajuntament de Gironella i Televisió del Berguedà es començaran a realitzar activitats de les es 23.30 hores.

- Sí, la idea és que la gent arribi a les 23.30 davant de l’Ajuntament, on hi haurà una ambientació musical i començarà l'emissió en directe per televisió a tot Catalunya. Serà un programa amb l’actuació de la Coral Infantil Les Veus Blanques de Gironella i altres actuacions musicals. Durant aquesta mitja hora, a més, també es veuran unes entrevistes que s’hauran gravat entre la gent de Gironella sobre l’any 2016 i propòsits pel 2017.
 
- Una gran oportunitat perquè Gironella es doni a conèixer arreu de Catalunya. 

- I tant, i per això també aprofitarem l’ocasió per fer molta promoció turística del poble. Passarem un espot publicitari de tot el que passa a Gironella, des de la Festa Major fins a les fires, i també esportivament. 

- I tot això amb la vista posada en aquest rellotge antic i emblemàtic. 

- Sí, la gent coneixerà qui és la persona que fa el manteniment del rellotge i els seus interiors. Però tot això no ho farà amb les mans buides, sinó que tothom qui pugi a celebrar les campanades a la plaça de la Vila tindrà una copa de cava, raïm i cotilló gratuït. 

- Com preveuen que es visqui aquest directe?

- Serà amb una pantalla gegant i dos platons de televisió. En un passaran totes les actuacions musicals i de teatre musical, i l’altre és pels dos presentadors, que únicament faran el moment de les campanades i que connectaran minuts abans. A més, tot això anirà acompanyat d’una potent posada en escena, una il•luminació excepcional i una macropluja de confeti amb CO2, que generarà un espectacle molt potent. I clar, a partir de mitjanit, un castell de focs. 

- A continuació, la festa continuarà al Local del Blat?

- Sí, qui vulgui podrà quedar-se a dalt veient el concert de Rupits, i qui ho desitgi podrà baixar al Local del Blat, on començarà el concert amb la Cobla Selvatana a partir de les 00:30 hores. Abans, però, les persones que vulguin aconseguir entrada anticipada la podran comprar a l’Ajuntament de les 23.30 a les 00.00, per un preu de 10 euros. Si no, ja es vendran a baix, i costaran 15 euros. 
 

El regidor de Gironella Lluís Vall, després de l'entrevista. Foto: Aida Morales


- Com serà la festa al Local del Blat?

- Allà es farà entrega d’un cotilló i d’una copa de cava, i hi haurà petites taules i cadires per gaudir de l’orquestra. El concert serà de dues hores i mitja, i a les 3.00 començarà la festa jove. 

- Gratuïta a partir de quan?

- Serà gratuïta a partir de les 5.00 de la matinada, aproximadament. Animem tothom que vagi cap allà quan abans millor, ja que comptem que hi càpiguen unes 700 o 800 persones.
 
- I si hi ha més gent que vol entrar?

- Per fer aquesta festa hem seguit un pla d’autoprotecció exhaustiu elaborat pels arquitectes municipals i supervisat pels Mossos d’Esquadra. En aquest, no descartem tancar portes si hi ha massa gent al Local del Blat, però tothom ha d’entendre que això pot passar i no ens ha de fer vergonya. La sala és la que és, és l’única que tenim climatitzada i, per tant, estem exposats a que pugui passar. 

- Es preveu gent de fora de Gironella?

- Esperem gent de tot arreu. La festa hagués pogut ser les campanades i prou, però el que hem volgut, és omplir aquest buit d’oci que hi ha per Cap d’Any i absorbir-lo nosaltres. No només per viure les campanades, sinó per passar la festa posterior. 

- Una festa que volen que tingui continuïtat en els propers anys?

- El que segurament tindrà continuïtat és la festa i celebrar el raïm a la plaça de la Vila, però no lo de la televisió. De fet, aquest any ho hem pogut fer així perquè s’han alineat tot els astres. Tenim l’empresa organitzadora, l’Associació de Joves que ens ajuda, la Televisió del Berguedà a qui li fa especial il•lusió, nosaltres que en teníem moltes ganes, i la Xarxa de Televisions Locals, que ha apostat per Gironella. Val a dir, que aquesta retransmissió es disputava amb Manresa, però nosaltres vam vendre que estava bé que les campanades no sempre es veiessin des de grans ciutats, sinó que els petits municipis com Gironella també tenien capacitat per fer-les. 

- Finalment, quants diners costa tot plegat?

- Uns 7.000 euros. 
 

El regidor de Gironella Lluís Vall Foto: Aida Morales

Arxivat a