Unes 150 persones reclamen a Berga la «llibertat» de Joan Coma, detingut aquest dimarts

Montse Venturós llegeix un manifest unitari i explica que, si hagués pogut, l'hagués acompanyat a Madrid

27 de desembre del 2016
Actualitzat el 28 de desembre a les 10:12h
Acte de suport a Joan Coma a Berga
Acte de suport a Joan Coma a Berga | Aida Morales
Més de 150 persones s'han aplegat aquest dimarts a la plaça de Sant Pere de Berga, i de manera més petita davant d'altres consistoris del Berguedà, per reclamar la "llibertat" del regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, que ha estat detingut per no anar a declarar el passar 24 d'octubre per un presumpte delicte d'incitació a la sedició. 

Coma, de fet, ha estat traslladat a Madrid, on declararà davant del jutge de l'Audiència Nacional Ismael Morena, després de la denúncia feta per part del membre de Plataforma Vigatana, Josep Anglada. A Berga, l'alcaldessa, Montse Venturós, ha llegit el manifest unitari que ha ressonat, també a desenes de pobles i ciutats dels Països Catalans. 

En aquest, i entre estelades i crits d'independència, s'ha reclamat la "llibertat" del regidor, criticant la judicialització de la política, i posant en valor la "solidaritat" i la "democràcia" com a concertes "plens de vigor, força i unitat", segons han dit. "El Joan té tota la llibertat de triar el camí per mantenir les seves conviccions", han indicat, afirmant que, en el seu cas, s'està complint el "compromís democràtic" pel qual va ser escollit. 
 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a l'acte en suport a Joan Coma Foto: Aida Morales


En aquest curs, han recordat, altres triaran camins diferents per defensar les llibertats i la democràcia, però sempre seguint les premisses de llibertat i democràcia. En l'acte, on s'hi han pogut veure regidors de la CUP com Anna Alsina, Francesc Ribera, Mònica Garcia o Eloi Escútia, i altres alcaldes i regidors de partits sobiranistes com David Font, Jesús Calderer, Antoni Biarnés o Jordi Pujals, s'ha acabat citant les paraules del mateix Coma. 

"Passi el que passi, mantinguem la calma, practiquem la no-violència que hem après de la desobediència civil pacífica i resistent, i somriem perquè si són capaços de fer el que estan fent, de recórrer a tics inquisitorials i vies excepcionals, és perquè ja saben que democràticament ho tenen tot perdut", han finalitzat. 

Finalment, crits d'independència i el cant dels Segadors han tancat l'acte. Per la seva part, Venturós també ha volgut donar el seu suport més explícit a Coma, i ha indicat que, si hagués pogut, l'hagués acabat acompanyant a Madrid. Això, però, no ha estat possible per manca de temps. La concentració de Berga també ha comptat amb la presència de la delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz.
 

Acte de suport a Joan Coma a Puig-reig Foto: Cedida


Arxivat a