Montse Venturós: «Al Joan Coma sempre l’he tingut al costat i és un exemple per a mi»

L'alcaldessa de Berga mostra "tot el suport del món" al regidor de la CUP de Vic, detingut aquest dimarts

28 de desembre del 2016
Joan Coma i Montse Venturós
Joan Coma i Montse Venturós | Adrià Costa
Montse Venturós i Joan Coma són dos dels polítics que, actualment, encarnen més vivament el sentit de la desobediència envers l’estat espanyol. Primer una i ara l’altre, han estat detinguts per negar-se a declarar, i malgrat que les causes són diferents (Venturós per un presumpte delicte electoral i Coma per incitació a la sedició), el rerefons que mantenen els partits sobiranistes i les entitats civils en pro de la independència és el mateix; la judicialització de la política i la repressió cap als càrrecs electes que defensin l'estat català. 

El vincle que s’ha creat entre Venturós i Coma, doncs, és important, segons ha explicat a NacióBerguedà l’alcaldessa de Berga. El regidor de la CUP de Vic va estar, segons ha recordat, en tot moment al seu costat quan va ser detinguda. I aquest dimarts, quan les tornes han girat, Venturós també li manifesta “tot el suport del món”.

“Al Joan Coma sempre l’he tingut al costat i és un exemple per a mi”, ha declarat. Segons ha explicat, amb aquest acte de desobediència Coma ha demostrat “fermesa” i “compromís”, i més quan es tracta, segons ha indicat, d’un tribunal que agafa “l’herència del franquisme”, amb un jutge, Ismael Morena, que, tal com ha manifestat, “va ser incorporat directament a l’Audiència Nacional” per motius polítics. A tot això, ha continuat, cal destacar que la denúncia va ser propiciada pel representant del “grepuscle d’ultradreta" Plataforma Vigatana, Josep Anglada. 

Per tant, ha assegurat Venturós, la detenció de Coma és una “mostra més del caràcter antidemocràtic” de l’estat espanyol, envers les persones que treballen per la independència, que ha remarcat que no només són polítics, sinó també molts ciutadans que han estat o són “perseguits”.
Arxivat a