L'Ajuntament de Berga se suma als actes de suport cap a Joan Coma i exigeix la seva llibertat

El consistori se suma a la concentració d'aquest dimarts a les 20.00 hores

Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:19h
Ajuntament de Berga.
Ajuntament de Berga. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga ha volgut mostrar, de manera explícita en un comunicat, el seu suport públic al regidor de la CUP Capgirem Vic Joan Coma, que aquest dimarts ha estat detingut després de no adreçar-se a declarar a l'Audiència Nacional per un suposat delicte d'incitació a la sedició. Des del consistori, doncs, s'ha volgut fer manifest el seu suport cap a ell, la seva família i amics, i s'ha exigit la seva "immediata llibertat". 

Així mateix, l'Ajuntament també s'ha sumat a la convocatòria de concentració que hi haurà a les 20.00 hores davant del consistori berguedà i de tots els dels Països Catalans, convocada per Moviment 30/03, la CUP, l'ANC i Òmnium. 

La detenció de Joan Coma ha estat informada per ell mateix a través d’una piulada a Twitter: “L'Estat espanyol em deté. Aprofitem tot allò que ens uneix per plantar-li cara col·lectivament. Una abraçada a tots, de tot cor. Amor etern”, i ha arribat després que el passat 30 de març de 2016 Joan Coma rebés la notificació pel qual estava essent investigat pel jutge Ismael Morena de l’Audiència Nacional. La denúncia feta per part de Josep Anglada (Plataforma Vigatana) era en relació a les paraules que Coma havia dit durant el ple municipal de Vic en defensa de la resolució del 9N al Parlament. El delicte que s’investiga és el de sedició. El passat 24 d’octubre Joan Coma va ser citat a declarar a l’Audiència Nacional (Madrid) i després de no presentar-s’hi es van iniciar una sèrie d’accions i tasques de suport.

Arxivat a