L'oposició de Bagà força a convocar un ple extraordinari per aclarir aspectes de gestió econòmica

Pep Llamas assegura que "no hi ha mala intenció" en aquest ple extraordinari, sinó que es busca donar resposta a tot un seguit de preguntes que preocupen la ciutadania

26 de desembre del 2016
El líder de CiU a Bagà, Pep Llamas
El líder de CiU a Bagà, Pep Llamas | Aida Morales
Els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Bagà, CiU i ERC, han entrat una petició al consistori perquè, de manera excepcional, es pugui convocar un ple extraordinari amb diferents qüestions vinculades a l'economia del poble. Així ho van solicitar la setmana passada, amb 12 mocions i 66 preguntes concretes que, segons han explicat a NacióBerguedà, també s'han traslladat a l'equip de govern perquè se les pugui preparar correctament. 

Tal com ha relatat el cap de l'oposició de CiU, Pep Llamas, l'objectiu és fer un recull de totes les preguntes que s'han fet durant l'any i que, segons afirma, "no s'han contestat" o no han estat contestades de manera prou explícita i complerta. "Aquestes preguntes no són polítiques, sinó que són coses que els ciutadans cada dia es pregunten", ha aclarit. Entre aquestes, per exemple, hi ha qüestions relacionades amb els diners que s'han gastat en projectes de biomassa, sobre la gestió de la televisió municipal a nivell econòmic, quan es gasta i com contribueix al municipi l'Ultra Pirineu, si s'ha realitzat una comparativa entre l'Ultra Pirineu i la Trail Moixeró, quines actuacions i quina inversió s'han fet en temes de pobresa energètica, quants diners s'han gastat en manteniment a l'entorn de Bagà, per què es demanen ajuts per arreglar edificis de Coll de Pal quan no es té garantida l'obertura de la carretera o els enllaços amb la Molina, o quants diners es gasten en cultura, entre d'altres. 

"Serà un ple monogràfic de temes econòmics", ha explicat Llamas. De fet, ha indicat, l'objectiu de l'oposició no és forçar l'equip de govern, sinó aconseguir, d'una manera o altra, poder donar resposta a tot aquest seguit de qüestions que, tal com ha dit, són d'importància municipal. L'opció de solicitar el ple extraordinari, a més, és una de les formes que té l'oposició d'adreçar-se al govern, tal com permet la Llei de Bases de Règim Local. Segons aquesta, els regidors tenen fins a un màxim de tres plens extraordinaris a l'any, i l'alcalde té l'obligació de convocar-los en un termini màxim de 15 dies hàbils. Això vol dir, ha dit, que aquesta sessió plenària s'haurà de fer a mitjan gener, i que si no ho convoca l'alcalde, això haurà de fer-se des de Secretaria. 

Totes les preguntes, ha afirmat, s'han passat a l'equip de govern, i també s'ha buscat un mecanisme en un dels punts de l'ordre del dia perquè hi pugui haver torn de rèplica: "Perquè tothom vegi que no hi ha mala intenció en fer això, enviem totes les preguntes perquè tinguin prou temps per preparar-les".