El berguedà Lluís Torner rebrà el Premi Nacional de Recerca 2016

Segons els organitzadors, la seva carrera científica s'ha combinat amb una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor d'investigació d'excel·lència.

Redacció
21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:01h

Lluís Torner Foto: Gencat


La Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han guardonat el físic Lluís Torner amb el Premi Nacional de Recerca 2016, ha anunciat la Secretaria d'Universitats i Investigació aquest dimecres en un comunicat.

Doctor i catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Torner és el director de l'Institut Català de Ciències Fotòniques (ICFO) i ha estat reconegut per la seva "investigació pionera en fotònica, reconeguda mundialment". Va néixer a Berga el 1962 i, des de llavors, ha realitzat una extensa carrera en l'àmbit de la física.

Segons els organitzadors del premi, la seva carrera científica s'ha combinat amb una sòlida trajectòria com a líder d'equips i gestor d'investigació d'excel·lència.

El Premi Nacional de Recerca al Talent Jove recaurà en Samuel Sánchez Ordóñez, professor d'investigació Icrea a l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Pel la seva banda, el Premi Nacional de Comunicació Científica ha reconegut al programa "Dinàmiks", de TVC; el de Mecenatge Científic a la Fundació Bancària La Caixa, i el Partenariat Publicoprivat en R+D al Centre Tecnològic de l'Aigua (Cetaqua).