Gironella aprova un pressupost de prop de 2,5 milions d'euros pel 2017 en inversions

La partida més gran va destinada a la plaça de l'Estació i a la nova parada d'autobusos

Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat el 21 de desembre a les 9:04h

Ajuntament de Gironella Foto: AjGironella.


L'Ajuntament de Gironella ha aprovat aquest dilluns al vespre un pressupost en inversions de prop de 2,5 milions d'euros pel 2017 en ple municipal. Ha estat amb els vots favorables de l'equip de govern de CDC i amb l'abstenció d'ERC. Segons l'alcalde, David Font, els números del consistori s'articularan, principalment, en set projectes. 

El primer, segons ha anunciat, serà el desplegament de la fibra òptica al municipi, amb 328.000 euros. També hi haurà la recuperació de l'antic camí entre Viladomiu Nou i la carretera C-16Z (94.000), millores en la via pública, places i carrers amb caràcter d'inversió (160.000), restaurar la muralla i les restes del castell de Gironella (42.000), realitzar la pista poliesportiva al Cap del Pla (72.000), millores en l'enllumenat públic (386.000) i reformar la plaça de l'Estació i la nova parada d'autobusos (1.225.000 euros).

Segons els números aprovats, a més, també es congelaran els impostos, amb una previsió d'ingressos "pràcticament idèntica a la de l'any passat", ha indicat Font. De fet, la previsió inicial dels pressupostos contempla la petició d'un préstec d'1,2 milions, amb 750.000 euros de subvencions provinents de la Diputació de Barcelona i la Generalitat, i una aportació de prop de 250.000 euros per la reforma de la plaça de l'Estació vinculada a convenis urbanístics. 

Per altra banda, les despeses de personal i del dia a dia de l'Ajuntament pràcticament no variaran, mentre que les despeses financeres es reduiran, a causa de la baixada del tipus d'interès. 

Davant de totes aquestes dades, ERC va expressar el seu acord en "pràcticament tot el pressupost ordinari", tot i demanar una partida per netejar el riu. Per la seva part, Font va indicar que hi havia prevista una actuació als vorals, a l'espera dels permisos de l'ACA, i va afirmar que, més enllà d'aquí, només es faria si es pot tirar endavant sense baixar la partida prevista per a l'asafalt de carrers. Segons ERC, la seva abstenció significava "donar confiança a l'equip de govern".
 

Consulta més informació sobre els números del 2017

Arxivat a