L’Ajuntament de Berga demana un consum responsable als ciutadans durant les festes de Nadal

Anna Alsina recorda que les joguines impliquen rols

Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:05h

Una nena jugant. Foto: Albert Segura


L'Ajuntament de Berga ha fet una crida a la ciutadania perquè, durant aquests festes de Nadal, el consum sigui el més "responsable possible". Així ho ha reivindicat la regidora de Consum, Anna Alsina, que ha recordat que, "tot i que les compres són un hàbit de l'esfera privada", també hi ha d'haver un "component de responsabilitat social i col·lectiva". Així mateix, la regidora ha indicat que "regalar és un acte de responsabilitat que educa en valors", i que "coeducar és cosa de tots i totes". 

Per això, ha instat a comprar joguines no sexistes i evitar jocs que afavoreixin l'aïllament de l'infant, ha animat a comprar els regals en comerços locals, o tenir en compte i reduir la generació d'embolcalls, entre d'altres consells que tenen "una gran incidència i un impacte més que positiu" cap a la societat. 

Des de l'Ajuntament, doncs, s'ha elaborat un fulletó digital amb un seguit de recomanacions, en què s'aconsella planificar els àpats d'aquestes festes i comprar productes de proximitat i temporada en quantitats adequades, decidir les compres tenint en compte qui ho fabrica o le material amb què està fet, escollir o utilitzar elements fàcilment reciclables, i ser conscients que a través de les joguines s'aprenen rols i costums.
 
Arxivat a