Els Mossos investiguen delictes derivats del macrocultiu il·legal de marihuana a Avià

El nou cap dels Mossos al Berguedà explica l'inici de l'operació | Francesc Hernández assegura que una plantació de més de 3.000 plantes "no és tan habitual"

02 de gener del 2017
Plantació de marihuana a Avià
Plantació de marihuana a Avià | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra estan ampliant la investigació de possibles delictes, arran de la detenció de set persones d'entre 19 i 60 anys relacionades amb la plantació il·legal de marihuana que es va destapar a Avià fa poques setmanes. En aquesta, segons van informar, hi havia 3.600 plantes en diferents estadis de creixement i floració, el que suposava un presumpte delicte contra la salut pública organitzat, ja que, segons sembla, cadascun dels detinguts tenia tasques establertes molt determinades. 

Ara, segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de l'àrea policial de la comarca del Berguedà, Francesc Hernández, també s'està investigant sota la instrucció del jutge, un possible delicte de defraudació de fluid elèctric, per evitar pagar la factura de d'electricitat. En aquesta plantació, tal com van indicar, les sales estaven especialment habilitades i hi havia diversos aparells connectats a la corrent, a través dels quals es mantenia la temperatura i la llum per a la plantes. 

De fet, ha explicat Hernández, una plantació com la que es va trobar "no és tan habitual", ja que normalment es troben casos de 200, 300 o 500 plantes, però no de més de 3.000. "És cert que hi havia clarament una organització a l'hora de fer la plantació", ha declarat. Ara per ara, els detinguts, veïns d'Avià, l'Espunyola, Terrassa (Vallès Occidental) i Badalona (Barcelonès), es troben el llibertat amb càrrecs, i la policia catalana continua investigant a les ordres del jutge. 

Avís ciutadà

El cas es va destapar, segons ha explicat Hernández, el passat 26 de setembre arran de l'avís d'un ciutadà, que va traslladar la seva preocupació al cos, després de veure moviments estranys. "A partir d'aquí vam començar a investigar i va començar a donar fruit", ha relatat. I quan es va aconseguir recollir tota la informació, els Mossos d'Esquadra finalment van decidir actuar. 

"El que passa és que aquestes coses requereixen moltes hores d'investigació perquè has d'aportar elements de prova", ha explicat. Per això, ha especificat, l'actuació no va poder-ser realitzar fins uns mesos després de l'avís, concretament el 21 de novembre, quan es va realitzar l'entrada i perquisició a les dues granges d'Avià.

Tota la informació sobre aquest cas i altres aspectes d'actualitat, en l'entrevista que NacióBerguedà publicarà properament al cap de l'àrea policial de la comarca del Berguedà, Francesc Hernàndez. 
 

Sistemes de control dins de les naus. Foto: Mossos d'Esquadra