​NacióBerguedà recupera i renova la secció de contes amb Xavier Gonzàlez-Costa i Bet Calderer

A la vora del foc va “del costumisme més proper a l'absurd més surrealista”

Redacció
18 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:56h
1200_1481973248bet_calderer
1200_1481973248bet_calderer

Amb el fred i el Nadal, torna a ser moment de seure a la vora del foc. Amb aquest objectiu, i la voluntat de recuperar les estones de màgia i imaginació, reneix la secció de contes de NacióBerguedà, de la mà de l'escriptor i actor Xavier Gonzàlez-Costa, i amb la nova col·laboració de la il·lustradora berguedana Bet Calderer

Una secció que ressorgeix millorada, amb contes periòdics i adults, que poden anar des de la reflexió més evident, fins a la més encriptada. Textos curt i textos llargs, molts sota l'autoria clara de Gonzàlez-Costa, que s'il·lustraran d'una manera diferent, després de l'estil inconfundible de Yorgos Konstantinous, en la darrera col·laboració. 

"A la vora del foc" es renova, ara, amb Calderer posant-hi color. Aquesta, berguedana de Barcelona, tal com es defineix, posarà llum i donarà forma a històries gens comuns. Contes, segons l'escriptor "dolços i poètics, àcids i desafiants, contes amargs i incòmodes, contes salats i divertits" i contes, en definitiva, que poden arribar a cremar. Una suma de sinergies explícita i entretinguda, que busca el reflexionar i fer reflexionar. Una secció d'aigües turbulentes, optimista, a torns que massa real, per llegir, pensar i viure la vida. 

El primer conte de la temporada serà "Una història de Nadal que encara no t'havien explicat", i es publicarà aquest dilluns 19 de desembre, amb la primera il·lustració de Calderer a NacióBerguedà.