El Berguedà mostra l'escalf a Carme Forcadell

Una vintena de persones de l'ANC baixen amb bus cap a Barcelona | Diversos alcaldes com Montse Venturós, Josep Maria Altarriba o Ruben Lladós assisteixen a la concentració

Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:53h
Membres de l'ANC de Berga a la concentració de suport a Carme Forcadell.
Membres de l'ANC de Berga a la concentració de suport a Carme Forcadell. | Cedida
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha declarat aquest divendres en qualitat d'investigada per uns suposats delictes de desobediència i prevaricació, ha abandonat poc després de les deu del matí la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha tornat a rebre l'escalf del sobiranisme, també del Berguedà. I és que, de la comarca, unes 50 persones han optat per anar a Barcelona, des d'on s'han manifestat, conjuntament amb ciutadania d'arreu del país, per reclamar democràcia i demanar que s'aturi la judicialització de la política. D'aquestes, una vintena s'han apuntat al bus de l'ANC.

Entre aquestes, diferents dirigents polítics dels diversos partits sobiranistes. De la CUP, l'alcaldessa de Berga, Montse Veturós, ja va explicar a NacióBerguedà que tenia intenció de ser-hi presencialment ja que, per la seva part, Forcadell sempre havia estat també al seu costat. Per altra banda, però, també hi han assistit l'alcalde de Puig-reig i de Sant Jaume de Frontanyà, Josep Maria Altarriba i Rubén Lladós, entre d'altres.

Aquest dijous, de fet, més de 200 persones ja es van manifestar a Berga i unes 200 més ho van fer en diversos punts del Berguedà, entre els quals Guardiola de Berguedà, Puig-reig i Viver i Serrateix. En aquestes concentracions es va llegir un manifest unitari i es va animar tothom a assistir a l'acte de suport a Barcelona. 

En la seva declaració, segons les fonts consultades per NacióDigital,Forcadell ha dit que la seva intervenció el dia de la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent va ser "procedimentalment perfecta" i que no va ser "premeditat" el canvi d'ordre del dia. Segons la presidenta del Parlament, la votació va ser "un acte polític". Forcadell ha insistit que no es pot "descarregar" el Parlament de les "facultats" de debatre qualsevol qüestió. I ha insitit a magistrats i fiscals que la protegeixin, perquè són la garantia de la seva "llibertat". "Si al carrer es pot parlar d'independència, com no han de parlar-ne els diputats?", ha subratllat en la seva declaració.
 

Càrrecs electes del Berguedà a la manifestació de suport a Carme Forcadell. Foto: Aida Morales