Agricultura efectua el segon pagament de l'ajut a la ramaderia ecològica

La conselleria haurà fet efectiu d'aquesta manera la totalitat de l'import de la prima, després d'abonar-ne un 80% a l'agost

Redacció
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:16h
El Departament d'Agricultura abonarà a partir d'avui els imports corresponents a un segon pagament de l'ajut agroambiental a la ramaderia ecològica de la campanya del 2015. Amb aquest pagament, la conselleria haurà fet efectiu el 100% de l'import d'aquesta prima, un total de 3.812.576,17 euros a 457 sol·licitants.

El 5 d'agost d'enguany Agricultura va realitzar un pagament de l'ajut de ramaderia ecològica. Les disponibilitats pressupostàries existents en aquell moment, no permetien pagar l'ajut íntegre a tots els beneficiaris i per tant, el departament va haver d'aplicar la compensació parcial de primes del 80%. 

Finalment, un cop pagades totes les línies d'ajut agroambiental de la campanya 2015, Agricultura ha pogut incrementar la disponibilitat pressupostària per aquesta línia. El pagament, que s'efectuarà en els propers dies, correspon a aquest 20% restant i a la regularització d'algun expedient que en el moment del primer pagament presentava incidències que a hores d'ara ja s'han resolt, segons han explicat des del departament.

En el cas del Berguedà, es tracta de 27 expedients i de més de 200.000 euros.

Els objectius dels ajuts agroambientals a la ramaderia ecològica són la compensació del lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la davallada de la densitat animal, i la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix.

Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.