Territori dóna 111.000 euros al Berguedà per invertir en la millora dels camins de muntanya

Les xarxes viàries es veuen afectades sovint per nevades i glaçades, que incrementen el seu deteriorament i, a vegades, obstaculitzen la circulació

Redacció
16 de desembre del 2016
Signatura del Conveni de Camins amb els Consells Comarcal de muntanya.Signatura del Conveni de Camins amb els Consells Comarcal de muntanya.
Signatura del Conveni de Camins amb els Consells Comarcal de muntanya.Signatura del Conveni de Camins amb els Consells Comarcal de muntanya. | Territori i Sostenibilitat
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat aquest dijous un nou Pla de millora dels camins rurals i dels accessos a les estacions d'esquí de les comarques de muntanya, que deixarà al Berguedà uns 111.000 euros. En total, han informat des de la Conselleria, el pla subvencionarà les actuacions de conservació i neteja de vies per un valor de 1,2 milions d'euros, que es gestionaran pels nou consells comarcals i el Conselh Generau d'Aran. 

Segons Rull, “els camins i accessos a nuclis són bàsics per garantir l’estat del benestar, que a nivell de territori vol dir garantir l’accés de la gent a les seves llars”. Per això, ha insistit que “si els ajuntaments no tenen prou recursos, la Generalitat ha de fer tot el possible per garantir aquest element bàsic”.

De fet, la Llei d’alta muntanya defineix l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Val d’Aran com a comarques de muntanya. Les xarxes viàries d’aquestes zones es veuen afectades sovint per nevades i glaçades, que incrementen el seu deteriorament i, a vegades, obstaculitzen la circulació. Per això, la subvenció que ajudarà a gestionar els 2.635 quilòmetres de xarxa de camins de titularitat municipal, 237,2 dels quals al Berguedà.

Les accions que es podran dur a terme, totes durant la temporada hivernal 2016-2017, seran la conservació, arranjament o pavimentació i la neteja de neu. Els ajuts es vehiculen mitjançant la signatura de convenis amb cada consell, i la seva quantia es determina en proporció al nombre de quilòmetres.