Prop de 200 persones a Berga i unes 400 al Berguedà es posen al costat de Carme Forcadell

Es realitzen tres actes paral·lels a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig, en suport de la presidenta del Parlament

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat el 16 de desembre a les 11:55h
Concentració de suport a Carme Forcadell a Berga
Concentració de suport a Carme Forcadell a Berga | Aida Morales
Més de 200 persones a Berga, i diverses a Guardiola de Berguedà i a Puig-reig han volgut manifestar, aquest dijous, el seu suport més explícit a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, que ha de fer front a una querella de la fiscalia espanyola per presumpta desobediència, per haver permès el debat al ple del Parlament de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, havent-hi l’advertència en contra del Tribunal Constitucional (TC). 

El Berguedà, doncs, ha respost, en una concentració que han estat tres, i que s'ha descentralitzat entre alt, baix i Berguedà centre, per tal d'aplegar el màxim nombre de persones. En aquesta, la reivindicació ha estat clara. Tant els partits polítics com les entitats sobiranistes han carregat contra la judicialització de la política, posant de rellevància l'impediment que està fent l'estat espanyol de fer avançar el debat polític català, amb una actitud totalment "impròpia" del sistema democràtic. 

"Els qui no han guanyat a les urnes el suport de la majoria no poden imposar el silenci a les nostres institucions amb amenaces d'inhabilitació", ha llegit el regidor de l'Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ja que l'alcaldessa, Montse Venturós, segons ha explicat, està a Barcelona en l'acte de suport a Forcadell. 

En aquest sentit, doncs, s'ha exigit als governants espanyols que "deixin de comprometre als tribunals", i que actuïn amb respecte cap a la democràcia que, segons han dit, no és cap altra que la "voluntat del poble de Catalunya expressada en reiterades ocasions, legítimament i democràticament, als carrers i a les urnes". 

Els tres actes han finalitzat amb el cant dels Segadors i crits d'independència, tot comprometent-se, els ciutadans, a "defensar amb coratge" la democràcia, les institucions i els representants polítics. 

A Berga, l'acte ha tingut representació de diversos regidors de l'Ajuntament, entre els quals Francesc Ribera i Mònica Garcia de la CUP, tot i que també Maria Antònia Ortega i Ramon Minoves (CDC) i Ermínia Altarriba i Jordi Pujals (ERC). Per altra banda, a Puig-reig l'acte ha estat dirigit per l'alcalde, Josep Maria Altarriba, mentre que a Guardiola hi ha assistit el seu batlle, Josep Lara, i diversos representants polítics com els alcaldes de Sant Julià de Cerdanyola, la Pobla de Lillet, Sant Jaume de Frontanyà, Gisclareny, Saldes, Vallcebre i Castellar de n'Hug. A pobles més petits com Viver i Serrateix també s'ha llegit el manifest, amb una vintena de persones. 
 

Concentració a Puig-reig de suport a Carme Forcadell Foto: Cedida

 

Concentració a Viver i Serrateix de suport a Carme Forcadell. Foto: Cedida