L’Associació Cultural Esplai de l’Ametlla de Merola, guardonada als Premis Ateneus 2016

L'entitat de Puig-reig rep la distinció per la capacitat i innovació del projecte “Deixa’ns una cadira – Confortable”

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a les 18:51h

El pati de butaques ple de cadires diferents. Foto: Cristina Prat.


L’Associació Cultural Esplai de l’Ametlla de Merola ha estat una de les entitats premiades, aquest dimecres 14 de desembre, amb un dels Premis Ateneus 2016. Aquests, que arriben a la seva 26a edició, són entregats per la Federació d’Ateneus de Catalunya, amb l’objectiu de donar visibilitat als moviments associatius i culturals catalans per la tasca que han dut a terme a través de diferents projectes. 

En el cas de l’ateneu puig-regenc, ha estat guardonat amb el Premi a la Capacitat i Innovació pel projecte “Deixa’ns una cadira – Confortable” que es va portar a terme el passat Nadal, amb l’objectiu de reivindicar un pati de butaques adequat per al teatre d’aquesta colònia tèxtil. En aquest marc, es van demanar cadires arreu de Catalunya, i finalment es va poder omplir la platea de diferents butaques, cadires i seients d’allò més peculiar. 

Entre les que es van enviar, n'hi havia d'ajuntaments, de restaurants, de perruqueries, de cases particulars i de companyies teatrals. Amb aquestes, doncs, es van poder veure els Pastorets de l'any passat, implicant diversos col•lectius de tot Catalunya i consistoris. Entre les persones i institucions que es van sumar a la iniciativa hi havia els ajuntaments d'Avià, Sallent, Puig-reig i Balsareny, el restaurant Logos Berguedà, la Perruqueria Alícia, la fàbrica de l'Ametlla, la companyia Dara Teatre, o actors i periodistes a títol individual com, per exemple, Jaume Madaula o Sílvia Cóppulo, entre d'altres.

A banda, durant la gala també es van entregar distincions al Grup de teatre DsART, de Lluïsos d’Horta de Barcelona, amb el Premi a la Integració Social (conjunt amb la Federació Catalana de Voluntariat Social); Fronteres Invisibles, del Foment Martinenc de Barcelona, amb el Premi “Jove, proposa!”; Dimarts de diàlegs "Tertúlia del segle XXI”, de l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, amb el Premi als Mitjans de Comunicació; Trama, de l’Esbart Egarenc del Centre Cultural El Social de Terrassa, amb el Premi a la Creativitat Artística; i el Festival Música Viva del Casal Popular de Vilassar de Dalt, amb el Premi al Foment de la Participació.
Arxivat a