Els Reis de l'Orient recolliran diumenge a Cercs el carbó que repartiran

Els més petits podran pujar gratuïtament al tren de la mina

Redacció
15 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:53h
Els Reis de l'Orient recolliran aquest proper diumenge 18 de desembre a les 12.00 del migdia el carbó que aquest Nadal repartiran als nens i nenes que no s'hagin portat prou bé. Ho faran a la galeria de Sant Romà del Museu de les Mines de Cercs, des d'on, a continuació, podran saludar els infants que vulguin veure'ls, tot just uns dies abans que tornin per fer les tradicionals cavalcades i a repartir els regals. 

El Museu de les Mines posa fi, amb aquesta última activitat, a la temporada de Nadal, i romandrà tancat del 22 de desembre fins al 8 de gener, ambdós inclosos, per tal de fer tasques de manteniment, reparacions habituals i descans personal. Durant la recollida del carbó, però, els nens i nenes podran pujar gratuïtament al tren de la mina, per veure d'on es treu el carbó, així com col·laborar amb la Marató de TV3, participant en un taller de creació de tions. 

Cada any, el museu rep més de 25.000 persones i, des de la seva inauguració el 1999, ja l'han visitat 525.000 escolars i turistes. Per això, la direcció del centre valora "molt positivament" aquests 10 anys, segons han indicat, tant per la trajectòria de l'equipament, com per les inversions. A més, han destacat, durant l'abril del 2017 es podrà obrir el Centre d'Interpretació de Fumanya, des d'on es podrà difondre el patrimoni paleontològic del Berguedà. 
Arxivat a