La Fira Faia de Sant Julià de Cerdanyola sorprèn per la bona acollida i la resposta de la gent

L'Ajuntament del poble posa data a la fira de l'any que ve que serà el 9 de desembre

Redacció
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:59h
Fira Faia a Sant Julià de Cerdanyola
Fira Faia a Sant Julià de Cerdanyola | Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola
La Fira Faia que va celebrar aquest dissabte a Sant Julià de Cerdanyola ha estat tot un èxit. Així ho ha considerat l’Ajuntament del poble, que per primera vegada impulsava una fira de desembre inspirada en la festa que, des de l’any passat, és Patrimoni Immaterial de la Humanitat. 

En aquesta primera edició de la fira, artesans de la comarca i productors agroalimentaris van omplir la plaça de l’Església. Un espai que va quedar replet de gom a gom i que, tal com ha volgut precisar el consistori, encara va quedar més comprimit amb la demostració de faies: “No és fàcil per a tothom poder veure un tast de la festa, i això va fer que a la plaça no hi cabés ni una agulla”. 

Per altra banda, la Penya Blaugrana va presentar el record de la Fia-faia que havia encarregat a l’artesana Carme Revetlles de Bagà, i l’alcalde de Sant Julià de Cerdanyola, Agustí Elías, i el president de la penya, Jordi Casals, van realitzar uns breus parlaments. Durant la fira, però, els més petits també van tenir un paper important, ja que van ser els encarregats de construir una Fia-faia i cremar-la, mentre es cantava i tocava la cançó de la festa. 

La gastronomia va ser la protagonista del final de la vetllada. Una vegada es va cremar la faia, es van repartir un total de 700 racions de formatge amb codonyat i vi de missa, un final de festa molt positiu, segons l’Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola, que ja té data per la segona edició de la Fira Faia. Aquesta serà el 9 de desembre del 2017.