Marc Coma lliura un taló de 1.000 euros al Taller Coloma, com a recapte solidari de la Rostollada

El pilot d'Avià espera poder anar contribuint amb projectes socials de la comarca del Berguedà en els propers anys

13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:33h
El pilot d'Avià Marc Coma, amb representants del club Foc i Fuegu, l'Ajuntament d'Avià i el Taller Coloma
El pilot d'Avià Marc Coma, amb representants del club Foc i Fuegu, l'Ajuntament d'Avià i el Taller Coloma | Aida Morales
L'avianès i cinc vegades campió del Dakar, Marc Coma, ha lliurat, aquest dimarts al matí al Taller Coloma, un talonari de 1.000 euros, per col·laborar amb el projecte solidari que porta a terme aquest centre de treball de persones amb necessitats especials. Ha estat en un acte simbòlic, conjuntament amb representants de l'Ajuntament d'Avià, el Taller i el Motoclub Foc i Fuego, organitzador de la ja tradicional Rostollada Motorshow d'Avià, que enguany ha arribat a la seva quarta edició. 

Aquesta, apadrinada per Coma, també sis vegades campió de Món de Ralli Raid, es disputa en un camp al costat del Taller Coloma, al terme municipal d'Avià, i cada any destina els seus beneficis a un projecte solidari. Fins el moment, ha explicat l'avianès, els diners recaptats havien anat a parar a la Fundació Wins for Life, tot i que enguany va decidir "no anar tan lluny", ja que hi havia associacions properes que també els podien necessitar: "En un futur pròxim continuarem pensant en el Taller Coloma".

"Amb això fem un acte de compromís, i és una manera de lligar l'esport com a eina de solidaritat", ha declarat. Per a l'avianès, doncs, fer donatius com aquest haurien de ser un "bon exercici per a tothom", del qual se'n sent molt satisfet, tot i que també li hauria agradat que fos major. 
 

Talonari simbòlic d'entrega dels 1.000 euros Foto: Aida Morales


En aquest punt, ha reconegut, l'organització d'un esdeveniment com la Rostollada, d'abast espanyol, té unes despeses importants, sobretot, si s'aconsegueix que aquest sigui una de les proves del Campionat d'Espanya de Clàssiques. De cara a l'any que ve, es continuarà treballant en aquest sentit, ha assegurat, perquè la Rostollada "vagi creixent" i torni a acollir aquesta prova, i perquè, de retruc, també es pugui ampliar la donació. 

Admiració i satisfacció

Coma ha entrat al Taller Coloma sota els ulls expectants de bona part dels seus treballadors. Segons ha explicat la directora del centre, Carme Valletbó, tots els nois i noies estan "molt contents" perquè Coma és "tota una institució". De fet, ha dit, "aquí se l'estima moltíssim tothom", i fins i tot algun usuari ha assegurat que, per a ell, és com si ja "haguessin arribat els Reis". 

Pel que fa als diners lliurats al centre, Valletbó ha indicat que "aniran molt bé" per invertir-los en els obsequis de Nadal que cada any reben els nois i noies, i ha celebrat que, des de sempre, tant el poble d'Avià com l'Ajuntament els hagin tractat "molt bé". 

Així mateix, l'alcaldessa del municipi, Patrocini Canal, ha celebrat la donació del "campió" del poble, ha dit, ja que aquesta "reverteix en una causa solidària". Segons ha afirmat, totes les competicions haurien de tenir una "vessant solidària" com aquesta, i ha assegurat que, des del consistori, n'estan "molt orgullosos". 

Respecte de la Rostollada, també ha precisat que és una manera més de "posar Avià en el mapa de l'esport", tot recordant que, precisament això és una dinàmica comarcal que ha de sumar amb sinergies entre institucions públiques i privades. 
 

Marc Coma amb diversos usuaris del Taller Coloma Foto: Aida Morales