Continuen els problemes, ara al Bages, amb el bus que fa el recorregut de Berga a Barcelona

Quinze persones de Sallent no van poder pujar a l'autobús que els havia de portar fins a Barcelona

Aina Font / Aida Morales
13 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:44h
Autobús de Berga
Autobús de Berga | Flickr
Aquest passat dilluns 12 de desembre a les 6.33 del matí, quinze persones de Sallent no van poder pujar a l'autobús que els havia de portar fins a Barcelona -conduït per la companyia Alsa- perquè, segons explica una de les afectades, la senadora Mirella Cortès, "el conductor ens va dir que només n'hi podien pujar sis perquè totes les places estaven cobertes". A la parada sallentina hi havia 21 passatgers esperant-se.

Davant d'aquesta resposta, i tal com explica Cortès, els afectats van demanar al xofer que els deixés pujar encara que haguessin d'anar a peu dret, però ell els va contestar que la companyia no permetia que això passés al·legant que era poc normatiu, i sobretot arran de les darrere notícies publicades. És per això que la quinzena de sallentins que finalment no van poder pujar al transport públic -entre els quals s'hi trobaven estudiants, treballadors i gent que enllaçava amb l'AVE cap a Madrid- van omplir diversos fulls de denúncia cedits pel conductor i van haver-se d'esperar una hora més per agafar el següent bus. La denúncia, tal com manifesta Cortès, es farà arribar al Departament de Territori i Sostenibilitat, al Consell Comarcal del Bages, a l'Ajuntament de Sallent i a la mateixa companyia Alsa.

Cal recordar que divendres passat, NacióBerguedà va publicar que, arrel de diverses queixes i denúncies d'usuaris de la línia d'autobusos Berga-Barcelona (que passa, també, per Cal Rosal, Gironella, Puig-reig, Navàs, Balsareny i Sallent) sobre el fet que en diverses franges horàries no hi havia lloc per a tothom i, en conseqüència, havien de seure a terra, el Departament de Territori i Sostenibilitat reforçaria aquesta línia en determinats horaris.

Actualment, els autobusos del Berguedà que arriben a Barcelona, alguns passant pel Bages són els següents. El de les 5:45 que surt directament de Berga passant per tot els pobles, el de les 6.30 que surt de Puigcerdà, para a Berga i per tot els pobles, però no passa per Navàs, el de les 6.45 que fa Berga-Navàs-Barcelona, el de les 7.45 que ve d'Andorra para a Berga i va fins a Barcelona, i el de les 8.30 hores que surt de Berga i passa per tots els pobles. 
Arxivat a