Presenten a Berga el llibre amb els millors treballs del certamen literari Queralt 2016

Jaume Huch llegeix alguns fragments acompanyat a la guitarra per Toni Breganciano

Redacció
10 de desembre del 2016
Actualitzat el 11 de desembre a les 16:26h
Els premiats del certamen literari Queralt 2016
Els premiats del certamen literari Queralt 2016 | Cedida

Els premiats del certamen literari Queralt 2016 Foto: Cedida


La comissió del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt ha presentat, aquest dissabte a la tarda, un dels materials literaris que quedaran dins l'arxiu i la memòria de Berga. Es tracta del llibre del Certamen Literari organitzat en motiu de Queralt 2016, que recull els dos premis guanyadors d'aquest concurs, l'assaig de Quim Sala, tot i que també una sèrie d'obres seleccionades que des del jurat es van voler destacar. 

Les obres guanyadores del certamen van ser "Quan plou", en prosa de Montserrat Cosp, i "Des del cim de l'esperança", en poesia, de la sallentina Montserrat Altarriba Vilarasau. Les dues van rebre un reconeixement de 1.000 euros, tot i que també hi va haver un accèssit especial per a Sala, per una peça d'assaig finalista en prosa gairebé impecable titulada "L'ànima del món". 

En total, es van presentar 35 obres, malgrat que no totes s'inclouen en el llibre, que té per objectiu posar sobre paper una dinàmica continuista amb els tradicionals Jocs Florals que s'havien organitzat el 1916, el 1966 i el 1991, però amb voluntat renovadora, oberta i transversal. 

Durant l'acte, el membre del jurat Jaume Huch ha llegit diversos fragments dels treballs publicats, acompanyat a la guitarra per Toni Breganciano.
 
Arxivat a