La Generalitat dóna 70.000 euros al projecte «Berguedà TEXInnova» per fomentar l'emprenedoria

Seleccionen 10 projectes de Catalunya d'alta especialització

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:45h

Una persona especialitzada en indústria tèxtil Foto: ADBerguedà


La Generalitat impulsa 10 projectes emprenedors high tech d'alta especialització, entre els quals es troba "Berguedà TEXInnova", de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, elegit per fomentar l'emprenedoria i l'alt contingut tecnològic. En total, els donarà una subvenció de 759.000 euros al seu conjunt, amb la voluntat de complementar el foment de les empreses que treballen sota l'enfocament de l'alt valor afegit. 

Els projectes seleccionats, a part del del Berguedà, són "Vehicle autònom connectat" de la Fundació Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona; "Platges i rutes 365 dies" de l'Ajuntament del Vendrell; "FOOD & IOT, start-ups innovadores per a la distribució sostenible" de l'Ajuntament de Viladecans, "Promoció de l’emprenedoria especialitzada en Tecnologies i/o Innovacions smart aplicables a polígons industrials: Mobilitat i Big Data" de la Unió Patronal Metal·lúrgica de l’Hospitalet i el Baix Llobregat; "Oportunitat del sector aeroespacial per a emprenedors" de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, "De la ciència al mercat" de la Universitat Politècnica de Catalunya; "EduTECH Emprèn: Una oportunitat per emprendre en el sector de l'e-learning a Catalunya" de la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya; "Endurance Industry&Technology in Osona" de l’Agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement (Creacció) i "Anoia Connected Car Living Lab" del Consell Comarcal de l’Anoia.
 
Tots els projectes rebran una subvenció mitjana de 70.000 euros. Les persones que hi participin, a més, tindran formació especialitzada en l’àrea temàtica en qüestió, enfocada a identificar les necessitats i les oportunitats de negoci. Per altra banda, especialistes tutors guiaran els participants amb l’objectiu que es creïn solucions innovadores i viables empresarialment.