Els bolets fan pujar l'ocupació d'hotels i càmpings al Berguedà

Les cases de turisme rural no s'omplen aquest setembre i l'ocupació cau un 0,7%

per Redacció, 8 d'octubre de 2014 a les 11:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les dades d'ocupació d'hotels, càmpings i cases de turisme rural al Berguedà s'han mantingut en uns nivells òptims durant aquest mes de setembre, especialment pel que fa als dos primers.

Específicament, l'ocupació d'hotels ha pujat un 6,10% al Berguedà, respecte del mateix període que l'any passat, i la de càmpings ho ha fet un 3,61%. Aquest repunt en algunes comarques durant aquest mes de setembre s'explica per l'arribada de la temporada de bolets i el fet d'haver tingut un estiu molt fluix i plujós. 


En general, l'ocupació d'hotels a la província de Barcelona ha pujat aquest setembre fins el 67,5%, tres punts i mig més que en el mateix període de l'any passat. I a nivell comarcal, se n'han beneficiat comarques com el Berguedà, el Baix Llobregat, el Garraf, i el Vallès Occidental i l'Oriental. Pel que fa al Berguedà, s'ha endut un dels increments més significatius, d'un 6,1%, que ha fet augmentar l'ocupació d'hotels fins al 42,92%, quan l'any passat se situava sobre els 36 punts percentuals. La pujada de reserves als hotels s'ha produït, bàsicament, durant la primera quinzena.

Pel que fa als càmpings de la marca Pirineus -on s'inclou el Berguedà-, també han mostrat augments d'ocupació del 3,61% en comparació amb l'any passat, una dada que s'ha accentuat durant la segona quinzena, i que es relaciona amb l'arribada de la temporada de bolets.


Per contra, l'ocupació a les cases de turisme rural no ha incrementat aquest setembre. Tot i que el Berguedà ha estat la comarca que ha aguantat millor la davallada, ha tingut caigudes d'ocupació del 0,7%. Durant aquest mes, també s'han vist afectades les cases de turisme rural de l'Alt Penedès i d'Osona.

 

Participació