Oriol Cadona i Claudia Galicia guanyen una CronoNiu plena de podis berguedans

Clàudia Sabata queda segona a la categoria senior, mentre que els berguedans arrasen a les categories infantil i cadet

Redacció
09 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:49h
Crononiu (arxiu)
Crononiu (arxiu) | Oriol Molas
Els esportistes Oriol Cardona i Claudia Galicia han estat, aquest dijous 8 de desembre, els guanyadors de l’11ª edició de la Crononiu, una cursa cronoescalada d’esquí de muntanya, que representa la segona parada de la 12ª Copa Catalana de Curses Verticals – FGC Mountain Series, i que ha estat organitzada per La Molina Club d’Esports, sent també Campionat de Catalunya de Curses Verticals del FEEC. 

Cardona ha estat el guanyador en la categoría senior masculina amb un temps de 31:34:72, mentre que Pere Rullan i Joan Rayné han arribat pocs minuts després. En la categoría senior femenina la guanyadora ha estat Claudia Galicia, amb un temps de 38:21:18, seguida per la berguedana membre dels Mountain Runners Claudia Sabata i Miriam Martínez. 

La Crononiu ha comptat amb tres itineraris diferents, en funció de cada categoría. Els de la senior masculí i femení han recorregut un desnivell de 685 metres, des del Telecabina d’Alp 2500 fins la meta, ubicada a l’estació superior del telecabina. 

La prova, però, ha començat a les 17.00 hores amb la sortida dels infantils, en què els participants han superar el desnivell de 335 metres, des de la part alta del mur de la Olímpica i fins a l’estació superior del Telecabina. En aquesta, els esportistes del club berguedà han realitzat un molt bon paper, aconseguint Ares Torra i Tomeu Comellas la primera posició, i Aina Monne i Enric Baños la segona. 

Un quart d’hora després ha estat el torn de la categoria cadet, que ha hagut de superar els 500 metres, amb sortida neutralitzada al Telecabina 2500 i sortida cronometrada a la part baixa de la Pista Olímpica, i la zona d’arribada al Telecabina d’Alp 2500. En aquesta, els atletes dels Mountain Runners Maria Costa i Núria Torra han quedat segona i tercera, respectivament, i també hi ha hagut una segona posició per a Ot Ferrer.
 

Els membres dels Mountain Runners del Berguedà que han competit a la Crononiu Foto: Mountain Runners