Els principals ajuntaments del Berguedà ignoren el Dia de la Constitució espanyola

Els funcionaris no treballen, però els regidors realitzen les tasques habituals

06 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:31h
Els regidors de l'Ajuntament de Gironella, en actiu el Dia de la Constitució
Els regidors de l'Ajuntament de Gironella, en actiu el Dia de la Constitució | Cedida
Els principals ajuntaments sobiranistes de la comarca del Berguedà han decidit no fer festa aquest dimarts, Dia de la Constitució, per coherència amb el procés de transició nacional, i desobediència a unes lleis que consideren ja massa polititzades. Aquest ha estat el cas de l'Ajuntament de Berga, tot i que també dels consistoris de Gironella, Puig-reig, Avià, la Pobla de Lillet o Guardiola de Berguedà. 

En aquests casos, només els regidors han mantingut obert l'Ajuntament, tot i que de manera simbòlica, ja que bona part dels tràmits habituals no es podien realitzar. No obstant això, sí que s'han pogut fer tasques de despatx, de gestió que, segons han explicat a NacióBerguedà, han estat molt útils i importants. 

En el cas de l'Ajuntament de Gironella, s'ha continuat preparant la Fira de la Puríssima, que se celebrarà aquest dijous, mentre que a Puig-reig, s'ha optat per organitzar una jornada de portes obertes amb activitats per a emprenedors, i on s'ha convidat els ciutadans a realitzar propostes als regidors. 
 

Regidors i regidores de l'Ajuntament de Berga, treballant el Dia de la Constitució Foto: Aida Morales


La jornada de treball també s'ha realitzat de manera parcial a la Pobla de Lillet i Guardiola de Berguedà, on els alcaldes han portat a terme tasques consistorials i de gestió, segons han explicat, així com al poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà. 

La majoria d'ajuntaments del Berguedà, entre els 300 de Catalunya, que s'han sumat a la jornada laboral, han estat els governats per partits sobiranistes, com ara la CUP, ERC i CDC, tot i que també altres, com el d'Avià, que està gestionat per un pacte entre els republicans i som Avià. 

Pel que fa als motius, són posar de relleu la tasca que alcaldes i regidors porten a terme els 365 dies de l'any i per denunciar la judicialització de la política que està duent a terme el govern espanyol. En aquest punt, però, s'ha aconsellat als funcionaris que fessin festa, per tal de protegir-los davant de qualsevol eventual litigi judicial.
 

Els regidors de l'Ajuntament de Puig-reig treballen per la Constitució Foto: Cedida