L'Ajuntament de Berga alerta de l'abocament d'objectes voluminosos al carrer i demana «responsabilitat»

El consistori recorda que deixar deixalles al carrer pot ser motiu de sanció

Redacció
06 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:58h

Objectes voluminosos en un voral Foto: Cedida


L'Ajuntament de Berga ha fet una crida als ciutadans, davant de l'augment de deixalles i objectes voluminosos que s'està detectant al carrer. Això, han indicat, està esdevenint una "problemàtica" important per al pas dels vianants en les voreres, així com una "molèstia" a determinats veïns, que veuen convertits en abocadors els carrers. Per això, des del consistori s'ha demanat gestionar de forma "responsable" aquests objectes, i que les persones que necessitin desfer-se'n, que ho facin a través del servei que hi ha a disposició determinats dies al mes. 

En aquest punt, el consistori ha recordat que Berga compta amb una deixalleria destinada a aglutinar aquest tipus de deixalles, amb el Consell Comarcal com a ens encarregat de gestionar aquest servei situat al Polígon Industrial de la Valldan. Davant d'aquesta situació, si els ciutadans volen portar-hi objectes voluminosos, ho poden fer, tot i que la responsabilitat de traslladar els objectes directament a la deixalleria és seva. No obstant això, també poden adreçar-se al servei de recollida que l'Ajuntament de Berga té contractat a través de l'empresa Containers del Berguedà S.L. i que es porta a terme el primer dimecres de cada mes, excepte els festius. 

Així, els usuaris es poden encarregar personalment de traslladar algun moble, objecte o electrodomèstic a l'abocador, o trucar al servei, comprometent-se, per altra banda, a baixar-lo al carrer en horari de recollida. Des de l'Ajuntament de Berga també s'ha volgut alertar que l'abocament d'objectes voluminosos al carrer pot ser motiu de sanció, tal com apareix tipificat a l'ordenança de civisme. 

Horaris de deixalleria

Horari d’hivern: de l’1 de setembre al 14 de juliol.
Dilluns: tancat.
De dimarts a dijous: de 15:00 a 18:00h.
Divendres: de 15:00 a 19:00h.
Dissabte: de 9:00 a 13:00 i de 15:00 a 19:00h.
Diumenge: de 9:00 a 13:00h. 
 
Horari d’estiu: del 15 de juliol al 31 d’agost:
Dilluns: tancat
De dimarts a divendres: de 16:00 a 20:00h.
Dissabte: de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00h.
Diumenge: de 9:00 a 13:00h. 
Arxivat a