La Fira del Joc de Berga viu un dels seus anys més dolços amb milers de visitants

Centenars de persones omplen una fira marcada pel bon temps i ambient | Òscar Garcia assegura que enguany hi ha més gent que en anteriors ocasions, sobretot durant el matí, quan ha estat notable la presència de visitants de fora del Berguedà

06 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:39h
Fira del Joc i de Nadal de Berga
Fira del Joc i de Nadal de Berga | Aida Morales
Jocs, colors, famílies i somriures. La Fira del Joc i de Nadal de Berga ha carregat centenars de piles. Aquestes han estat les sensacions d'un dimarts festiu i lluminós, en què el sol ha acompanyat la màgia del Nadal, i on la il·lusió de centenars de nens i nenes s'ha fet palpable a cada metre quadrat. I és que enguany, la Fira del Joc de Berga ha viscut un dels seus moments més dolços, a pocs anys del seu començament, si escau, amb més gent que mai.

Des de primera hora del matí, el passeig de la Indústria de Berga s'ha omplert de colors. En total, una dotzena d'expositors de jocs, una quinzena de parades de Nadal i manualitats, i desenes de jocs per descobrir, jugar i amb els quals aprendre. Des de les típiques joguines de fusta, fins al més modern water bottle flip challenge, passant pels tradicionals jocs de cartes, plastelina, colors, futbolins o puzles. Més d'hora de l'habitual, els visitants han anat convertint el Vall en una riuada de gent, grans i petits que, pels volts del migdia, ja permetien als organitzadors fer un balanç comparatiu molt per sobre del normal. 

Durant els darrers anys, el fred havia estat un petit impediment. Les estufes intentaven escalfar els espais, però la humitat calava els ossos, i els jocs es feien més densos. En aquesta edició, ha explicat el director de la fira, Òscar Garcia, tot ha anat de cara. "Ahir no les tenia totes, perquè quan muntem aquesta fira, controlem moltes coses, però el que no tenim sota control és el temps", ha explicat. Per això, ha continuat, la possibilitat de pluges s'havia de contemplar, però veient el sol radiant des de bon matí, les expectatives s'han elevat: "Esperem que s'ompli molt, i si s'arriba al col·lapse, que s'hi arribi". 

En aquesta línia, ha afirmat que en l'edició d'enguany hi ha més visitants que en les anteriors, i ha destacat la presència de més gent de fora, sobretot, durant les primeres hores del matí. "Cap any no s'havia omplert tant a aquesta hora", ha reconegut, en referència al matí, i ha sentenciat: "No podem demanar més, estem súper contents de la resposta de la gent". 
 

Fira del Joc i de Nadal de Berga Foto: Aida Morales


Per altra banda, el punt de vista dels comerciants de jocs també ha estat molt positiva. Segons ha explicat Garcia, el seu paper "és clau", ja que potencien una vessant del joc molt important, que és la de l'especialització, la recomanació i la de posar a l'abast de la ciutadania, jocs que, en altres circumstàncies, potser no arribarien a Berga. 

Fira dividida i especialitzada

La Fira del Joc i de Nadal s'ha dividit en tres espais. El primer, el dels jocs, és cada any un dels més concorreguts. Enguany, però, una de les novetats era un nou espai contacontes i una zona destinada a nens de 0 a 5 anys. Aquesta ha estat molt ben valorada pels pares, que han pogut donar una sortida als nens més petits, que en tot moment han estat controlats per més de 20 monitors, repartits per tota la fira. 

Per altra banda, la zona de food trucks ha permès donar espai a la relaxació, amb una part de cadires i  menjar entre els jocs i les parades de Nadal. Segons Garcia, l'ambient que han creat els food trucks ha estat "fantàstic", i és una iniciativa que, tal com ha dit, es tornarà a repetir, sense cap mena de dubte, en altres ocasions: "És un plus que la fira ha de tenir sempre, i ja no podem tirar enrere". 

I finalment la part de Nadal, entitats i botiguers de jocs, que ha acabat de complementar un esdeveniment d'èxit que, sense anar més lluny, calcula arribar als 4.000 visitants durant tot el dia, amb el gaudi com a principal objectiu. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Fira del Joc i de Nadal de Berga

Arxivat a