S'organitza a Berga una caminada i cursa nocturnes per La Marató de TV3

El proper 17 de desembre es celebra l’esdeveniment organitzat per l’AE Mountain Runners |La Marató destina enguany els seus beneficis a la lluita contra l’ictus i les lesions medul•lars i cerebrals

Xevi Pujol
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:58h
Les proves seran el proper 17 de desembre
Les proves seran el proper 17 de desembre | Twitter/@marcsolepuig
El proper 17 de desembre, l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà col•labora amb La Marató de TV3 organitzant una cursa i una caminada nocturnes a Berga. Els beneficis recollits en els actes es destinaran en la seva totalitat a la Fundació de La Marató. Al ser un format nocturn, els corredors podran gaudir de la imatge de Berga il•luminada des de les alçades, mentre que els acompanyants podran veure com les llumetes dels frontals van baixant pel camí de la drecera. Són unes proves obertes a totes les edats i condicions, i a l’arribada hi haurà berenar i vi calent per a tothom.

L’acte lúdic i solidari s’iniciarà a les 17:30h des de la Plaça de Sant Pere de Berga. La distància de la cursa serà de 13,8 quilòmetres, mentre que la de la caminada, de 8,5 quilòmetres. El desnivell positiu, per la seva banda, serà de 863 metres en la cursa i de 508 en la caminada. El punt àlgid d’ambdós recorreguts és el pas pel Santuari de Queralt, tot i que la cursa arribarà al seu punt més alt als Cingles de Queralt. L’organització recorda que, al ser una prova nocturna, cal ampliar les mesures de seguretat i portar frontal i telèfon mòbil en funcionament en tot moment. 

S’organitzarà també una cursa infantil, on hi podran participar tots els nens i nenes en edat escolar. La sortida serà al mateix lloc i hora que la gent de la Cursa i la Caminada. El recorregut, però, serà diferent, de tipus urbà i adaptat per a les diferents edats. Les inscripcions d’aquesta prova es tramitaran a les escoles com un Cross Escolar.

Durant la celebració de tots els actes, hi haurà una urna a la Plaça de Sant Pere on tothom qui ho desitgi hi podrà fer les seves donacions. Aquestes, aniran també en favor de La Marató de TV3.