La concessionària del Tossalet deu diversos anys de documentació obligatòria a l'Ajuntament de Berga

El consistori berguedà demana a la Federació Catalana de Natació una auditoria i diversa documentació per continuar el procés de negociació que "serà llarg", segons l'alcaldessa

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:59h

Tossalet Foto: Ajuntament de Berga


La Federació Catalana de Natació, l'entitat concessionària de la piscina pública del Tossalet de Berga, fa anys que, segons el contracte que hi ha signat amb l'Ajuntament de Berga, li hauria d'haver enviat diversa documentació sobre la instal·lació. Ara, enmig d'un dur i complex procés de desistiment de la concessió, el consistori berguedà li ha demanat tota una sèrie de papers i documents, que la Federació té obligació de lliurar amb periodicitat anual, així com estableix la concessió. 

Entre aquests, ha explicat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa anterior al Ple municipal, una auditoria tècnica, o el pressupost i les tarifes de l'anualitat següent. "Això no s'ha donat mai", ha explicat l'alcaldessa. Per això, es fa el requeriment d'aquestes dades, amb la finalitat que siguin tractades per l'Ajuntament de Berga, "d'acord amb la concessió". 

Amb aquesta informació, ha precisat, es pot continuar la negociació pel desistiment de la concessió, que "serà llarg", ha assegurat, ja que de moment no hi ha acord per la rescissió. De fet, el Ple de Berga ja ha denegat dues vegades la resolució de la concessió de la piscina. La història que acompanya aquesta concessió és complicada. Durant el govern de Juli Gendrau, ja hi va haver negociacions per subrogar el contracte i convocar un nou concurs públic, en què Alter Sport i també Berga Resort s'havien interessat. Amb els dos, però, es van produir converses paral·leles que no es van acabar materialitzant. En aquell moment, es va dir que es faria un estudi econòmic de què suposaria assumir el servei des de l'Ajuntament, i també des de privat. El principal inconvenient, però, és que el servei no pot quedar buit. 
Arxivat a