Tanquen la captació d'aigua de la Font de l'Alou de Berga per no complir «criteris sanitaris»

El Ple de Berga aprovarà la modificació del Pla Director de Subministrament d'Aigua

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 15:03h

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa. Foto: Aida Morales


La captació d'aigua de la Font de l'Alou de Berga per subministrar a la ciutat s'ha decidit excloure, ja que no compleix "criteris de sanitat". Ho ha afirmat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa prèvia al Ple municipal, en què s'haurà d'aprovar la modificació del Pla Director de Subministrament d'Aigua de la ciutat, perquè deixi d'incloure aquest manantial. 

Ara per ara, ha destacat l'alcaldessa, cap ciutadà està bevent o utilitzant aigua de la font. No obstant això, sí que es va detectar que aquesta no complia els "mínims sanitaris". L'informe de Serveis Territorials, però, no considerava el cas com a greu i, per tant, la modificació del Pla Director s'havia de fer, tot i que no amb caràcter urgent. 

A partir d'aquí, i com que el volum d'aigua de la ciutat està garantit a través d'altres punts, la Font de l'Alou quedarà oficialment exclosa com a captació, fins que es pugui fer un estudi del cas i posar-hi solució. Venturós, però, ha volgut tranquil·litzar la població: "Aquesta aigua ara ja no es veu".
Arxivat a