La canalització de les aigües residuals de la Rasa dels Molins es desencallarà el 2017

L'Ajuntament de Berga tornarà a portar al Ple municipal el projecte de sanejament, després que l'ACA hagi realitzat esmenes

Aida Morales
01 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de desembre a les 10:46h
Rasa dels Molins
Rasa dels Molins | Berga Claveguera Oberta
El projecte de sanejament de la part central de la Rasa des Molins, al barri del Tossalet de les Forques de Berga, estarà llest per portar-se a terme el 2017. Així ho ha afirmat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, a la roda de premsa prèvia al Ple municipal, on ha informat que, aquest dijous, es tornarà a portar a la sessió plenària l'aprovació del projecte, aquesta vegada, amb les esmenes de l'Agència Catalana de l'Aigua. 

Un procediment molt similar és el que es va fer l'1 de gener, quan es va portar l'aprovació inicial del projecte, amb un cost final de més 140.000 euros ja pressupostats, a través de tres fases, amb l'objectiu que, si una s'hagués d'aturar per problemes tècnics o legals, les altres dues poguessin continuar. 

Una vegada s'hagi portat al Ple, el projecte s'aprovarà el proper divendres 9 de gener per Junta de Govern Local, i es podran licitar les obres. El tram sud i central de la Rasa dels Molins de Berga és, des de fa anys, una de les assignatures pendents dels governs berguedans, ja que s'hi acumula una gran quantitat d'aigües residuals i, aquestes, no estan connectades al clavegueram. 

Des de fa anys, s'havia intentat posar fil a l'agulla, to ti que un dels principals problemes era saber de qui era la titularitat d'aquesta riera que s'havia de connectar a la xarxa i qui ho havia de fer. En aquest punt, serà el consistori qui finalment se'n farà càrrec, amb un projecte inicial ja aprovat, que serà subvencionat per part de la Diputació de Barcelona, previsiblement, aquest 2017.
Arxivat a