L'Agència de Residus destaca l'Escola de Gironella per la tasca de recollida de piles al Berguedà

El centre és el que més piles ha recollit de la comarca | Carme Altarriba destaca la implicació dels alumnes, i la conscienciació de les famílies

03 de desembre del 2016
Actualitzat a les 12:11h
Escola de Gironella
Escola de Gironella | ACN/arxiu ND
L'Agència de Residus ha volgut distingir l'Escola de Gironella per ser la que més piles usades ha recollit de la comarca del Berguedà. Per això, l'ens depenent de la Generalitat de Catalunya ha lliurat un diploma a aquest centre educatiu i a tots els seus "agents Apilo" per la seva "heroica participació" en la Missió Apilo XII, que consistia en fomentar el reciclatge de piles, sovint encara dificultós per manca d'hàbits. 

Concretament, l'Escola de Gironella ha recollit 144 quilos de piles usades, convertint-se en l'escola que n'ha recollit més de la comarca, un fet que des del centre ha valorat molt positivament, no només per la fita aconseguida, sinó també per la tasca educadora i de conscienciació que hi ha al darrere. 

Segons ha explicat a NacióBerguedà la cap d'estudis, Carme Altarriba, la resposta de les famílies i dels nens i  nenes ha estat "molt bona", seguint la línia del centre, que forma part del Col·lectiu d'Escoles Verdes i que treballa amb la filosofia del reciclatge i la sostenibilitat. En aquest sentit, ha relatat, es va trobar "interessant" poder tirar endavant el projecte de les piles, amb el qual tothom s'hi va implicar, tot i que no s'esperaven ser l'escola del Berguedà que més objectes d'aquests aconseguiria recollir.

"Tothom va col·laborar en portar piles usades, acumuladors, bateries de mòbils i aparells d'aquest tipus", ha afirmat, amb una bona implicació de l'AMPA, els nens i nenes, i els professors. En aquest sentit, doncs, es valora molt positivament la recollida, ja que és una manera d'implicar els alumnes però, de retruc, també les famílies, ja que a través dels nens, moltes "arriben a corregit hàbits". 

L'Escola de Gironella és especialment sensible amb els aspectes mediambientals i de sostenibilitat. Per això, ha explicat Altarriba, també s'ha creat un comitè ambiental format per nens i nenes de 5è i 6è que, conjuntament amb mestres, treballen cada setmana diferents aspectes i s'encarreguen d'anar passant per les aules amb propostes de reciclatge i conscienciació. "Treballem amb això de les piles, però també moltes altres coses, com la recollida d'oli, tenim un compostador i també hem engegat un hort", ha explicat la cap d'estudis. 
Arxivat a