L’equip de govern de Vilada carrega contra l’oposició per tombar «sense arguments» les ordenances fiscals

Vilada mantindrà pel 2017 les mateixes ordenances que tenia el 2016, sense poder aplicar certes bonificacions i rebaixes

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:57h

Ple d'investidura del nou ajuntament de Vilada Foto: Cedida


L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilada, conformat per dos regidors del PSC i actualment un regidor d’ERC, ha denunciat que, aprofitant el nou estat de minoria en què ha quedat, CiU i el regidor d’ERC ara no adscrit hagin tombat les ordenances fiscals pel 2017 “sense arguments”, i amb l’única voluntat de fer política a la contra. Així ho ha afirmat l’equip de govern en un comunicat, respecte de la votació de l’últim Ple municipal celebrat el passat 2 de novembre. 

Segons han lamentat, els regidors convergents Pere Farre, Pere Canal i Xavier Altadill, i el díscol d’Esquerra Vicenç Massana “van dir no a bonificacions” i van negar-se a aprovar algunes “rebaixes”, com ara disminuir el preu de l’entrada de la piscina a les persones que tinguessin una invalidesa total o absoluta o jubilació anticipada, o reduir la taxa de residus on aquest any hi havia una petita rebaixa. En aquest últim punt, han lamentat, el regidor Farré va votar-hi afirmativament al Consell Comarcal, un fet que manca, segons afirmen, de “coherència”, i que fa dubtar de la seva “preocupació i benestar” pels ciutadans de Vilada.  

Per altra banda, han denunciat, també es proposava mantenir la taxa per utilitzar les carpes municipals amb un preu popular, un fet que també es va desestimar amb els seus vots en contra, així com la petició de controlar l’aigua que l’Ajuntament de Vilada subministra i no cobra a les cases que van des de la captació fins al dipòsit municipal: “Van dir no al control i pagament d’aigua com a ús agrícola”. 

Per tot això, han afirmat, Vilada mantindrà el 2017, les mateixes ordenances que tenia el 2016, sense poder beneficiar-se de les poques rebaixes que hi havia proposades. Aquesta situació es dóna perquè l’equip de govern s’ha quedat en minoria, després que el regidor d’ERC Vicenç Massana va trencar el pacte, afirmant que no se l’informava de res, i que hi havia desconfiança.