La Fira del Joc de Berga vol arribar a les 4.000 persones amb contacontes i activitats per a nens de fins a 5 anys

S'incorporen nous premis, com el de millor jugador en water bottle flip challenge o qui aconsegueixi finalitzar un circuit de baldufes | Òscar Garcia afirma que l'objectiu és "passar-ho bé", i Francesc Ribera indica que l'Ajuntament vol millorar la qualitat de la fira, però no ampliar-la

30 de novembre del 2016
Actualitzat el 05 de desembre a les 15:22h
El director de la Fira del Joc de Berga, Òscar Garcia, i el regidor Francesc Ribera
El director de la Fira del Joc de Berga, Òscar Garcia, i el regidor Francesc Ribera | Aida Morales
Una fira millor i de més qualitat. Amb aquest lema i una baralla de cartes a les mans de tots els periodistes ha començat la roda de premsa de presentació de la Fira del Joc de Berga. Un esdeveniment que arribarà, el proper 6 de desembre, a la seva quarta edició, amb la voluntat de superar els 3.000 visitants de l'any passat, i esperant arribar amb tranquil·litat als 4.000 durant tot el dia al passeig de la Indústria. 

Així ho ha explicat el director de la fira, Òscar Garcia, que, malgrat no tenir plena voluntat de fer-la més gran, sí que, segons ha dit, incorporarà tota una sèrie de novetats que la diversificaran, la conjuntaran i la consolidaran per a tots els públics. Entre aquestes, per exemple, el nou espai contacontes, o la zona destinada a nens i nenes de 0 a 5 anys. 

Segons Garcia, es va detectar que la Fira del Joc de Berga tenia una gran acceptació entre els nens i nenes de 6 anys fins a l'etapa adulta, però que hi havia poques zones adaptades per a nadons o nens més petits. Per això, enguany s'habilitarà una zona d'escuma perquè pares i nens puguin jugar a jocs especials per a aquesta edat i, d'aquesta manera, que la fira es vagi perfeccionant. 

Com l'any passat, la fira inclourà tres grans espais. El primer serà de jocs. Se'n podran trobar de tradicionals, de fusta, manualitats, de sobretaula o els més moderns. Entre aquests, per exemple, el que es coneix com a water bottle flip challenge, que consisteix en llançar una ampolla d'aigua mig plena i que quedi dreta, o els jocs gegants. Després d'aquesta zona, i com a novetat, hi haurà un tros de passeig destinat a food trucks, per introduir menjar i beure en l'esdeveniment, i a continuació, les típiques parades de Nadal, artesania, aliments i entitats. A partir d'aquestes, ja es podran trobar els comerciants de jocs. 

En total, segons ha explicat Garcia, es calculen una dotzena d'expositors de jocs, i una quinzena de botigues de Nadal i artesania. Per altra banda, i en la zona de jocs, també hi haurà 25 monitors disposats a ajudar, jugar i assessorar qui ho necessiti. 
 

Òscar Garcia i Francesc Ribera presentant un dels jocs de cartes de la fira Foto: Aida Morales


Més és menys

Seguint la filosofia de més és menys, el regidor de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha afirmat que la voluntat del consistori és "consolidar" aquesta fira en qualitat, i no en quantitat. En aquesta línia, ha dit, la intenció no és augmentar desmesuradament el nombre de visitants, sinó que cada vegada la fira sigui millor. 

"No cal créixer més, sinó millorar i renovar-se", ha declarat. A més, s'ha mostrat convençut que la fira al Vall ja es troba en una bona localització, i ha descartat realitzar-la en altres llocs de cara a properes edicions: "La del carrer del Roser es va fer a demanda dels botiguers de la zona, però en principi el cupo de fires no seguirem ampliant-lo perquè és més important consolidar les que ja hi ha". 

El gaudi, el màxim objectiu

El màxim objectiu de la Fira del Joc de Berga és passar-ho bé. Així de contundent ha estat el seu director, que ha afirmat que "no hi ha excusa per no jugar". En aquest sentit, però, s'ha mostrat satisfet de l'evolució de l'esdeveniment, ja que s'ha vist que "funciona", i que la gent que ho prova, normalment torna. 

"Que la gent vingui amb ganes de jugar i de passar-s'ho bé", ha demanat a tothom. Per altra banda, també hi haurà diversos premis que s'aniran repartint, i que seran per a qui aconsegueixi realitzar sencer el circuit de baldufes, el millor jugador del water bottle flip challenge, el guanyador de la butlleta que s'haurà d'omplir entre tots els participants, i la fotografia més divertida i original penjada a les xarxes socials sota el hashtag #firadejocberga. 
Arxivat a