El projecte «Blocdepares» impulsat per quatre pares berguedans, referent a Catalunya

L'espai web ja ha rebut més de 115.000 visites | El bloc va començar fa cinc anys de la voluntat de quatre pares i mares de difondre una determinada manera d'educar els fills

Redacció
30 de novembre del 2016
Actualitzat el 02 de desembre a la 13:16h


El projecte sobre educació "Blocdepares" que van engegar quatre pares i mares berguedans el 2011 per apropar a les famílies noves i curioses maneres d'educar els seus fills està tenint una destacada i sorprenent repercussió en l'àmbit educatiu català. Segons han explicat, l'espai web ja ha rebut més de 115.000 visites i, tal com han relatat a l'Espai 1Món de La Xarxa de Televisions Locals, determinats posts han arribat a tenir més de 2.000 visites en un dia. 

El "Blocdepares va néixer ara fa cinc anys de la mà del psicopedagog Toni Cortès, i dels pares i mares de l'escola Vedruna Miquel Valls, Òscar Garcia i Judith Serra. Cap d'ells, a excepció del primer, es dedicava al món de l'educació, tot i que compartien una filosofia molt concreta sobre la relació que han de tenir els pares amb els seus fills. D'aquesta manera gairebé casual, han explicat, va començar el bloc, on es van començar a publicar articles setmanals sobre informació, jocs o curiositats, que van anar captant l'atenció d'un sector de la població molt concret. 

"Som pares i mares enamorats d'intentar fer l'educació d'una manera més fàcil i pràctica", ha explicat Òscar Garcia al programa de La Xarxa. En aquest sentit, ha assegurat, hi ha diverses maneres de fer créixer els fills, sempre des de l'educació, i intentant que siguin "rics per dintre" i "bones persones". Al bloc, ha indicat, hi ha, per exemple, diverses publicacions relacionades amb els jocs. "Darrere d'un joc poden passar moltes coses", ha afirmat, i ha assegurat que aquests poden ajudar a "provar el fracàs, l'èxit, o viure situacions que donen riquesa". 

Per altra banda, el "Blocdepares" també fa ressò de les jornades TED, uns col·loquis sobre educació amb alguns dels millors professionals d'arreu del món en determinades matèries. Aquestes ponències s'intenten enllaçar amb vídeo perquè qualsevol pare o mare de Catalunya també en pugui gaudir. O, per exemple, ha continuat, el bloc també obre la porta a fets o accions curioses de saber o aprendre. Una de les notícies que va tenir més visites, ha explicat García, van ser les 25 maners de preguntar a un nen o nena com ha anat l'escola. 

En aquest sentit, el bloc intenta publicar dos o tres posts dedicats a l'educació per setmana. A partir d'aquí, aquests es difonen per les diferents xarxes socials del grup, amb un gruix ja important de pares i docents seguidors, que tenen aquest espai com a punt educatiu curiós i de referència.

Arxivat a