L'exportació creix al Berguedà, amb més de 120 empreses que treballen en mercats externs

L'ACEB organitza diferents xerrades i col·loquis per explicar a les petites empreses les claus de l'exportació

Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:30h
Reunió sobre exportació a l'ACEB.
Reunió sobre exportació a l'ACEB. | ACEB
Unes 120 empreses del Berguedà són exportadores. Aquestes són les dades que l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB), a través del club Pirineu Global, ha anunciat en la reunió que s'ha realitzat a Berga, per estudiar les oportunitats de negoci i les vies d'exportació d'una desena d'empreses interessades en aquesta pràctica. Una sessió que, segons han informat, ha comptat amb la participació de la delegada d'ACCIÓ a la Catalunya Central, Laura Sobrevias, que ha explicat, també, els ajuts de què disposa l'entitat per a les microempreses que volen començar a exportar, que ja exporten i necessiten suport, o bé les que volen aprofundir en nous mercats. 

I és que a la comarca del Berguedà cada vegada hi ha més empreses interessades en aquesta pràctica mercantil. El mercat de destí principalment es troba a la Unió Europea, en mercats com el francès, l'anglès o el portuguès, tot i que també hi ha altres països com Suïssa i Andorra on s'exporta força, i determinats llocs com el Marroc, Estats Units, el Japó o l'Amèrica del Sud, on cada vegada es treballa més.

Pel que fa als sectors, les principals empreses exportadores de la comarca es dediquen al tèxtil o a l'alimentació, tot i que el ventall de productes també es va obrint, a mesura que s'eixampla presència d'interessats. 

En aquest sentit, i per continuar fomentant l'exportació al Berguedà, Pirineu Global ha convocat pel proper 20 de desembre un altre col·loqui sobre "Saber ser i estar en les negociacions internacionals", ja que la cultura i tradició de cada país pot ser determinant en la presa de decisions. En aquest cas, la persona que guiarà la conversa serà la cap de gestió d'oficines exteriors i projecte d'internacionalització d'ACCIÓ, Gemma Tasias. 
Arxivat a