Neix l'Escola de Trail Running de la Cerdanya, amb diversos alumnes del Berguedà

La formació, adreçada als nens de 6 a 12 anys, forma part de les activitats impulsades pel Club Esportiu Cerdanya Pirineus

Jordi Pardinilla
26 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:09h

El grup de nens i nenes que van participar en l'última sortida de l'Escola de Trail Running de la Cerdanya Foto: Escola de Trail Running de la Cerdanya


L'Escola de Trail Running de la Cerdanya ha aconseguit atraure 40 nens i nenes de la Cerdanya, i alguns del Berguedà, en la què serà la seva primera temporada completa i que ha començat ara, aquest mes de setembre. Els responsables no amaguen la seva satisfacció per la resposta que ha obtingut aquesta experiència que va iniciar els seus primers passos, de forma tímida, el passat mes d'abril.

"El Dia Internacional de l'Esport, a l'abril, se'ns va ocórrer organitzar una jornada esportiva per tots els nens i nenes de la Cerdanya a la població d'Alp. Ho vam fer sense ànim de lucre i sense suports. Se'ns va cedir les instal·lacions del poliesportiu i una pista exterior. Se'ns van muntar una sèrie d'activitats com ara gimcanes, orientació, un petit cros i tir amb arc, entre altres. Vam poder reunir a 120 nens i nenes de la comarca i va ser un èxit total", explica Mireia Soler, responsable de l'escola.

A partir d'aquí, ha afegit, es van adonar que podrien tirar endavant una escola de running pels petits, que actualment forma part de les activitats programades pel Club Esportiu Cerdanya Pirineus.

De fet, una iniciativa molt similar va començar fa uns anys de forma esporàdica al Berguedà, de la mà dels Mountain Runners. Actualment, aquesta ja ha adquirit caràcter professional, i està dirigida per l'esportista d'elit Pau Bartoló.
 

Activitat a l'entorn del llac de Malniu Foto: Escola de Trail Running de la Cerdanya


Un salt quantitatiu espectacular

"Començar a l'abril era bastant arriscat perquè la majoria de nens ja tenien totes les activitats extraescolars triades. I, amb tot, vam acabar al juny-juliol amb 17 nens", explica Soler. El ulls estaven posats, doncs, en l'inici de la temporada 2016/2017. "El boca-orella ha estat la causa que avui hi hagin 40 nens, dels 6 als 12 anys, en aquest inici escolar. Estem molt sorpresos i satisfets", indica la responsable de l'escola. El curs combina les sessions d'entrenament amb caps de setmana a refugis, una lliga de curses i activitats d'hivern, entre altres. 
 

Entre joc i joc, els joves fan també formació Foto: Escola de Trail Running de la Cerdanya