Una quarantena de persones denuncien la violència masclista en una concentració a Berga

Un gran llaç lila presideix la plaça de Sant Pere des del balcó de l'ajuntament

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:56h
Concentració a Berga contra la violència masclista
Concentració a Berga contra la violència masclista | AjBerga.
Diverses persones s'han concentrat aquest divendres davant de l'Ajuntament de Berga per criticar la violència masclista, en el marc dels actes del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Ha estat a les 12.00 del migdia a la plaça de Sant Pere, des d'on s'ha llegit un manifest en aquest sentit, lamentant una situació que, a dia d'avui, encara és més habitual del que es voldria. 

Amb aquest acte, que ha comptat amb la participació de treballadors i regidors del consistori berguedà, a part de  membres de la Policia Local i ciutadans, l'Ajuntament posa el seu granet de sorra per reclamar la igualtat i el respecte entre homes i dones, en tots els àmbits de la vida. Des del balcó s'ha penjat un gran llaç lila, símbol del feminisme, que es mantindrà durant tot el dia penjat a l'edifici. 

Aquesta concentració s'ha realitzat de forma paral·lela a diverses ciutats de Catalunya, on s'han llegit manifests similars per visibilitzar i posar de relleu que, a dia d'avui, encara queda molta feina per fer per aconseguir la igualtat efectiva. 

Catalunya és la quarta comunitat en feminicidis per milió d'habitants de l'estat espanyol i segona en nombre, després d'Andalusia. Els números oficials només recullen els casos de mortes en mans de parelles o exparelles, deixant de banda altres víctimes que el moviment reivindica com a tal: treballadores sexuals, mortes per transfòbia, feminicidis infantils o assassinats per robatori, més presents en les dones d'avançada edat que en els homes. En total, han mort dinou dones a Catalunya durant el 2015, 14 enguany i ja sumen 132 des del 2010. 
 

Diverses persones que s'han concentrat davant de l'Ajuntament de Berga. Foto: AjBerga.

Arxivat a