El blat de moro escairat tornarà a promocionar-se a Gironella com a producte berguedà i mexicà

La Fira de la Puríssima torna a promoure l'alta gastronomia, així com el valor de la més planera

Redacció
27 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:04h
Sopar de blat de moro escairat a Gironella
Sopar de blat de moro escairat a Gironella | AjGironella
El blat de moro escairat serà el protagonista gastronòmic, el proper dissabte 3 de desembre, de la festa d'encesa de llums i posterior sopar gastronòmic que es realitzarà a Gironella en el marc de la Fira de la Puríssima, sota el títol "Viatge gastronòmic de Mèxic a Gironella". Aquest tast servirà per mostrar i degustar com es cuina aquest producte tan típic del Berguedà, també a Mèxic. 

Segons ha informat l'Ajuntament de Gironella, l'àpat consistirà en un tast gastronòmic de petits plats de degustació, que repassarà diferents maneres de menjar blat de moro, passant per l'alta gastronomia. A més, tot això anirà acompanyat d'una actuació del duet ZEL. Els tiquets per a aquest es podran comprar a l'Ajuntament de Gironella, Moda Infantil Xicks i Dietètica Beth, per un preu de 18 euros. 

Per a la regidora de Promoció Econòmica, M.Àngels Sallés, aquest sopar serà una "bona oportunitat per degustar l'alta cuina i per gaudir d'una gran nit". De fet, el blat de moro escairat té cada any el seu espai propi i característic durant la Fira de la Puríssima de Gironella, tot i que enguany, aquest també va participar al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, on l'Ajuntament de Gironella i la Fundació Alícia van presentar el resultat del projecte que s'està portant a terme per promocionar aquest producte.