El Berguedà participa al Gran Recapte d'Aliments amb tres punts oficials de recollida

Entitats socials i grans superfícies també habiliten punts de recollida d'aliments

Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:08h
Voluntaris classificant els aliments recollits al Gran Recapte del novembre.
Voluntaris classificant els aliments recollits al Gran Recapte del novembre. | Martí Albesa (Arxiu)
Aquests divendres i dissabte, dies 25 i 26 de novembre, se celebra arreu de Catalunya la setena edició del Gran Recapte d'Aliments, la campanya solidària que busca captar l'atenció de la ciutadania sobre el problema de la fam a la societat catalana. Organitzat pels quatre Bancs dels Aliments catalans –n'hi ha a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida-, la campanya fa una crida a la societat a donar aliments de franc per ajudar els més necessitats. S'organitza des de 2009 i cada any millora els resultats.

Les donacions es poden fer  a diversos comerços, mercats i supermercats d'arreu del país. Les persones que no puguin desplaçar-s'hi també poden participar en la proposta a través del web de la iniciativa solidària. Es recullen tot tipus d'aliments de llarga durada, com ara pasta, arròs, llegums i conserves.

Pel que fa al Berguedà, s'han habilitat punts d'acollida en tres municipis, que són els que, oficialment, s'hi han adherit. Aquests són Berga, Bagà i Guardiola de Berguedà, tot i que, segurament, en altres pobles també es realitzaran recaptes extraordinaris que aniran a parar en aquests tres seus, com ara la Pobla de Lillet. A més, al Berguedà també s'acostumen a mobilitzar entitats com la Creu Roja, Càritas, Mans per l'Acció Solidària, el Banc d'Aliments de Gironella i la Residència Nostra Senyora de Queralt, a part de grans cadenes de supermercats.

A la comarca es demana sobretot oli, llet, conserves (de carn i peix) i llegums cuits. També es fa una crida per donar productes i aliments adreçats a la infància: bolquers, llet infantil de continuació, pots de fruita i verdura, i farinetes.

L'any passat, a Berga es van recollir 16 tones de menjar.
 

Tot el que cal saber per participar en el Gran Recapte d'Aliments