Els Mossos d'Esquadra detenen set persones relacionades amb el cultiu il·legal de marihuana a Avià

Un dels detinguts és d'Avià i un altre de l'Espunyola | A les granges hi havia 3.600 plantes de marihuana en diferents estadis de creixement

Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:00h
Plantació de marihuana a Avià
Plantació de marihuana a Avià | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han detingut set persones d'entre 19 i 60 anys, de nacionalitat espanyola i veïns d'Avià, Terrassa (Vallès Occidental), Badalona (Barcelonès) i l'Espunyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, per cultivar una gran quantitat de plantes de marihuana en dues granges d'Avià.

Es tracta, segons han informat, de 3.600 plantes en diferents estats de creixement i floració, que es trobaven en dues granges, perfectament habilitades per a realitzar cultius intensius, amb sistemes de ventilació, reg i enllumenat. Les sospites de la policia catalana van començar el passat 26 de setembre, quan van tenir coneixement d'una possible plantació en una granja en desús d'Avià. A partir d'aquí, van iniciar una investigació, que va permetre constatar que les persones que cuidaven les plantes tenien una altra granja en la mateixa població, que també destinaven a la plantació il·legal. 

Davant d'aquesta situació, els Mossos d'Esquadra van efectuar una entrada i perquisició a les dues granges el passat 21 de novembre, detenint set persones relacionades amb el cultiu. Segons han indicat, cadascun dels detinguts tenia una funció concreta. Uns eren els propietaris de les granges, mentre que els altres s'encarregaven del cultiu i, els últims, feien el transport del material necessari. 

Els detinguts, alguns d'ells amb antecedents per fets similars, han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció de Berga, qui ha decretar llibertat amb càrrecs per a tots ells. 
 

Sistemes de control dins de les naus. Foto: Mossos d'Esquadra