L'aniversari de la declaració de la Patum, en un sol acte i distincions a la famílies Camps i Camprubí

L'acte per commemorar la declaració de la festa com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco canvia de format

Redacció
24 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:44h
La Guita Xica a la Patum de Berga.
La Guita Xica a la Patum de Berga. | Martí Albesa
L'acte per l'onzè aniversari de la declaració de la Patum com a Obra Mestra de Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco es realitzarà, enguany, en un sol acte, on es distingirà la feina de persones concretes que hagin treballat en pro de la festa. En aquesta ocasió, serà el cas de l'artesà de la festa Jordi Camps i Rovira, i la de les germanes Adelina i Maria Rosa Camprubí, perruqueres dels Nans, Àngels i els Gegants de la Patum. 

En el cas de Camps, va construir les quatre Maces noves de l'any 1972 i va refer totalment els cossos dels quatre Gegants entre 1970 i 1971. A més, Jordi Camps és fill de Pere Camps, qui va ser els constructor de la majoria de comparses de la Patum Infantil. Pel que fa a les germanes Camprubí, han estat les perruqueres de diverses comparses des de l'any 1971. Aquesta tasca, segons han indicat, l'han anat fent de manera voluntària i desinteressada.

L'acte serà en el nou format de l'aniversari, que passarà a ser d'un sol dia, aquest proper 25 de novembre a les 20.00 hores a la Sala Casino, reconeixent la tasca de les persones que, durant la seva vida, han treballat de forma significativa en pro d'aquesta tradició berguedana. Les persones commemorades explicaran les seves vivències i, per altra banda, això permetrà anar documentant els canvis soferts en la festa al llarg de les últimes dècades.

Tot això s'intentarà plasmar a través d'un documental que es projectarà durant el transcurs de l'acte, i que passarà a formar part del fons del Patronat Municipal de la Patum. 

 
Arxivat a