L'ACA es nega a canviar la ubicació de la depuradora de Borredà, però no descarta fer-la coberta

Els treballs de construcció de la instal·lació no es reprendran fins que no s'hagi arribat a un acord amb els veïns del poble

ACN
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:31h

Reunió a Borredà sobre la depuradora. Foto: ACN


Satisfacció "a mitges" entre els veïns de Borredà després de la reunió mantinguda amb l'Agència Catalana de l'Aigua per la construcció de la futura depuradora del poble. D'una banda, celebren que l'ACA s'hagi obert a estudiar la possibilitat de cobrir la futura depuradora del municipi, però en canvi lamenten que no vulguin canviar-ne la ubicació. La portaveu dels veïns, Conxita Vila, ha assegurat que aniran fins al final i aprofitaran "qualsevol escletxa possible" per forçar el canvi d'emplaçament. 

La reunió mantinguda aquest dimecres al migdia entre l'Agència Catalana de l'Aigua, l'alcalde de Borredà i els veïns del poble ha acabat amb el compromís per part de l'ACA de no començar les obres fins que no s'arribi a un consens amb els veïns. L'ACA s'ha mostrat contrària a canviar la ubicació de la depuradora, que és la principal reivindicació dels veïns del poble, però en canvi no descarta fer-la coberta encara que això signifiqui un important increment del pressupost inicial. 

De la seva banda, els veïns han assegurat que continuaran reclamant el canvi d'ubicació perquè tenen por de les pudors i de l'impacte visual que pugui generar la nova instal·lació. Una trentena de veïns s'han concentrat fora de l'Ajuntament durant l'hora i mitja llarga que ha durat la reunió per defensar la posició del canvi, que han aconseguit reunir més de 300 signatures en contra de la ubicació de la depuradora. 

De moment, s'ha decidit crear una comissió de seguiment de les obres amb representants dels veïns, de l'Ajuntament i de l'ACA. 

L'Agència Catalana de l'Aigua va aprovar l'any 2003 la construcció de l'estació depuradora d'aigües residuals als terrenys de la Fàbrica de Baix. Des de llavors, el projecte ha tingut nombroses modificacions. Tanmateix, el projecte va estar el període correcte d'exposició pública sense haver rebut mai cap al·legació per part dels veïns. 
 

Terreny on ha d'anar situada la depuradora de Borredà Foto: Cedida